MENIU

Ce alimente trebuie să eviţi să mai cumperi din supermarket. Te pot îmbolnăvi!

De prea multe ori nu ne gândim la ceea ce luăm în grabă de pe rafturile supermarketurilor, dar acest lucru ne poate pune în pericol sănătatea.

Iată care sunt produsele pe care nu ar trebui niciodată să le puneţi în coş şi motivele pentru care să vă feriţi de ele.

1. Salata tăiată şi ambalată

Bacteriologii avertizează că cel mai periculos aliment dintr-un supermarket este salata gata tăiată şi ambalată. Deşi pe pungă scrie că este „gata pentru a fi mâncată“, aceasta poate fi casă pentru bacterii dăunătoare care provoacă boli intestinale. Ele provin din pământ şi nu pot fi eradicate pentru că salata nu este procesată termic. Pentru a rămâne în siguranţă, spălaţi întotdeauna orice fel de verdeaţă pe care o cumpăraţi.

2. Cârnaţi

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recunoscut că mezelurile precum cârnaţii, şunca şi alte produse din carne procesată provoacă anumite timpuri de cancer. Nitriţii conţinuţi de aceste alimente se transformă în nitrozamine, carcinogene puternice, în intestine. Carnea afumată poate conţine, de asemenea, benzopiran, o altă substanţă cancerigenă, scrie adevarul.ro. Este mai sigur să cumpăraţi o bucată de carne proaspătă, să o gătiţi şi să o mâncaţi în sandwich-uri sau ca aperitiv.

3. Maioneză

În mod normal, maioneza conţie ouă, oţet, ulei vegetal şi condimente. Ceea ce cumpărăm din magazine conţine şi conservanţi, coloranţi alimentari şi stabilizatori. Maioneza „uşoară“ conţine mai puţină grăsime (35% în loc de 50%), dar pentru a păstra gustul şi consistenţa se adaugă amidon şi zahăr. Caloriile rezultate sunt cam aceleaşi cu ale maionezei tradiţionale. Acest sos nu este oricum sănătos, însă, dacă îţi place, cel mai bine este să-l prepari în casă.