MENIU

Ce afecțiune indică petele albe de pe unghii. Simptome care NU trebuie ignorate

Ce afecțiune indică petele albe de pe unghii, dar și alte simptome care nu ar trebui ignorate, deoarece pot ascunde afecțiuni grave. Iată despre ce este vorba.

Pete albe pe unghii

Petele albe de pe unghii nu au legătură cu lipsa de calciu, despre care multă ar crede. Acest lucru indică un traumatism care a avut loc asupra unghiei și dispar pe măsură ce unghia crește.

Dacă, însă, petele albe sunt prezente pe toate unghiile, atunci acest lucru ar trebui să vă îngrijoreze, deoarece denotă prezența unei afecțiuni. Este vorba despre boli cardiace, anemie, boli hepatice.

Crestele orizontale

Crestele orizontale de pe unghii sunt, în general, rezultatul unor traumatisme repetate, care pot fi produse chiar și atunci când ne facem manichiura. Dar, pot indica și prezența unei eczeme. Dacă petele sunt prezente pe toate unghiile poate să fie vorba despre vreo infecție febrilă, o afecțiune arterială periferică sau renală, dar și psoriasis

Crestele verticale de pe unghii

Pot fi un semn al înaintării în vârstă, dar poate fi și indicatorul unei anemii, al unei imunități scăzute, hipotiroidism, sindromul intestinului permeabil sau orice intoleranță alimentară, dar și indicatorul unei asimilări deficitare de nutrienți.

Liniile de culoare închisă de sub unghii

Acest lucru ar trebui să vă trimită la medic pentru a afla cauza, deoarece acest simptom poate indica prezența melanomului, care este un tip de cancer de piele sau al endocarditei.

Unghii în formă de lingură

Dacă vă confruntați cu această afecțiune, trebuie să știți că acest lucru poate indica o carență de vitamine sau de fier, prezența artritei sau al psoriazisului, dar și o posibilă afecțiune tiroidiană.

Unghii bombate

Unghiile care au formă bombată, precum al unui cadran de ceas, pot indica afecțiuni ale căilor respiratorii.

Lunula de la baza unghiei

Lunula este pata albă în formă de semilună, de la baza unghiei. Forma ei, prezența, absența sau dimensiunea acesteia poate indica anumite afecțiuni. Sursa spune că medicina chineză susține că un om sănătos trebuie să aibă 7-8 lunule vizibile.

Însă, dacă lunulele sunt prezente doar la unghiile mari, atunci, există posibilitatea să suferi de afecțiuni renale. Lipsa lunulelor indică o oboseală accentuată. Dacă acestea sunt de dimensiuni mici pot idica, fie un metabolism lent, fie prezența unei toxicități în organism, susținea aceeași sursă. De asmenea, dacă lunulele sunt mari poate fi un indicu al tensiunii arteriale crescute sau al hipertiroidiei.

Metode pentru a scăpa rapid de cearcăne. Trucuri pe care trebuie să le cunoști

Prezența lunulei pe degetul mic reprezintă indicatorul sănătății inimii și al intestinului subțire. Sursa spune că odată cu înaintare în vârstă, aceasta este prima care dispare fiind un indicator al faptului că în intestin încep să se acumuleze toxine.

Lunula de culoare albăstrui

Aceasta poate arăta prezența diabetului, al bolii Willson, iar dacă lunula prezintă puncte roșietice poate fi un indicator al  cirozei hepatice, al afecțiunilor pulmonare cronice, insuficenței cardiace, psoriazisului sau o intoxicație cu monoxid de carbon.

 

Citește continuare pe: Almanah Online

Mai multe articole despre:
pete albe pe unghii sanatate terapii sfaturi