MENIU

Ce aeronavă misterioasă SALVEAZĂ românii din infernul afgan - Aterizările de pe aeroportul din Kabul

Ce aeronavă misterioasă SALVEAZĂ românii din infernul afgan - Aterizările de pe aeroportul din Kabul

Informație de ultimă oră despre românii care se mai află în aceste clipe în Afganistan, după cucerirea talibanilor în urmă cu o săptămână. În afara misiunilor oficiale militare organizate de autoritățile românești, o aeronavă privată a salvat un grup de români de pe aeroportul din Kabul, potrivit surselor Realitatea PLUS. Nu există însă informații despre identitatea cetățenilor scoși din zona de conflict.

Este vorba despre o aeronavă privată care ar fi extras duminică un grup de cetățeni români, potrivit surselor Realitatea PLUS.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat această informație, transmite Realitatea PLUS.

Contactat de jurnaliștii Realitatea PLUS, MAE a confirmat ca au fost extrași români de pe aeroportul din Kabul, duminică, însă nu a dat mai multe detalii.

Vom reveni cu detalii după ce vor fi obținute mai multe informații de la compania care a asigurat acest zbor. Echipa Realitatea PLUS a făcut o solicitare în acest sens și așteaptă un răspuns.

În același timp, în cazul misterului zborurilor la Kabul ar fi vorba de două scenarii, unul din ele fiind cel în care compania aeriană să fi fost contactată în sprijinul unor servicii.

Potrivit boardingpass.ro, datele disponibile pe Flightradar24 arată că este vorba de compania românească Star East Airline, iar transportul a fost efectuat cu o aeronavă Airbus A320. Zborul a avut loc pe 20 august din Cairo spre Istanbul, iar pe 21 august cursa a continuat spre Bahrain. Duminică, 22 august, avionul înmatriculat YR-SEA, parcat în capitala Egiptului din ianuarie 2020, a zburat pe ruta Bahrain – Kabul, potrivit aceleiași publicații.

În dimineața zilei de luni, aeronava Airbus A320 deţinută de Star East Airline a părăsit Kabul după șase ore de staționare pentru a se îndrepta spre Orientul Mijlociu, cel mai probabil spre Bahrain, mai scrie boardingpass.ro.

Reamintim că, oficial, un ultim român care solicitase repatrierea din Kabul a ajuns în siguranţă la Islamabad, unde a fost preluat de personalul Ambasadei României din Pakistan. Acesta nu a reușit inițial să ajungă la aeroport din cauza haosului din capitala afgană.

Cetățeanul român evacuat duminică a fost ultimul dintre cetățenii români aflați în Afganistan care își exprimase dorința de a fi evacuat. Duminică, MAE a transmis că, în prezent, toți cetățeni români care au solicitat sprijin pentru evacuare autorităților române se află în siguranță în afara teritoriului afgan.

Mai multe articole despre:
romani kabul afganistan aeronava zbor kabul