MENIU

Ce a scris presa internaţională despre protestele din România

Proteste Bucuresti

Protestele din România au ajuns pe prima pagină, în presa internaţională! Principalele agenţii de ştiri din lume, printre care Associated Press, Reuters şi France Press, au scris despre nemulțumirile care i-au scos pe români în stradă.

Zeci de mii de români s-au strâns la Bucureşti şi în alte oraşe din România pentru a protesta faţă de proiectele de modificare a legilor justiției, promovate de Partidul Social Democrat. Aşa au descris jurnaliştii de la Reuters manifestaţiile de la noi din ţară.

Cei de la Agence France Press au descris protestele masive de aseară ca fiind îndreptate către Guvernul de stânga, Executiv care este criticat pentru încercările de a legaliza anumite forme de corupţie.

Mii de oameni au protestat în Capitala României şi în alte oraşe mari, faţă de planurile de a schimba sistemul de justiţie, relatează cei de la Associated Press. Schimbările sunt catalogate ca permisive faţă de infracţiunea de corupţie. În plus, românii sunt nemulţumiţi faţă de modificările codului fiscal care ar putea duce la scăderea salariilor, mai scriu jurnaliştii de la AP.

Euronews nu numai că a prezentat imagini de la protest, dar a şi amintit că procurorii au investigat în ultimii zece ani sute de oficiali, inclusiv foști prim-miniștri, în cadrul eforturilor anticorupție.

De cealaltă parte, Russia Today, informează, fără a difuza imagini, despre protestul din ţara noastră. Jurnaliştii au precizat şi că Guvernul PSD se bucură de o largă majoritate în Parlament, iar intențiile sale de modificare a legilor justiției au fost criticate nu numai în țară, dar și de Uniunea Europeană.

Mai multe articole despre:
proteste REZIST