MENIU

Ce a răspuns ÎPS Teodosie când a fost întrebat despre donațiile din banii câștigați la pariuri sau păcănele

Ce a răspuns ÎPS Teodosie când a fost întrebat despre donațiile din banii câștigați la pariuri sau păcănele

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, afirmă că cei care vor să doneze Bisericii sau celor nevoiaşi bani din sumele câştigate la pariuri sau la loto pot face acest lucru fără nici un fel de problemă. 

„Putem da la biserică sau la săraci din banii câştigaţi la loto sau la pariuri?”, a fost întrebat, la un post de radio, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie. „Din oricare bani vă aparţin puteţi să daţi!”, a răspuns Înalt Prea Sfinţitul. 

ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Sfatul dat unei femei căsătorite: "Cum să îi fie ruşine?"

Afirmaţia vine la nici un an după ce Teodosie susţinea, întrebat dacă sunt binecuvântaţi banii câştigaţi la jocuri de noroc, că sălile cu jocuri de noroc sunt „un blestem”. Mai mult, păcănelele sunt mai periculoase decât drogurile, spunea ÎPS.

Teodosie: „Sălile cu jocuri de noroc sunt un blestem”

S-a întâmplat în toamna anului trecut, la acelaşi post de radio. Atunci, Teodosie a fost întrebat dacă sunt sau nu binecuvântaţi banii câştigaţi din activităţi care nu se prea potrivesc cu viaţa creştină. De exemplu, sumele câștigate de români în sălile cu jocuri de noroc, saloanele de înfrumuseţare, operaţii estetice etc. 

Răspunsul a venit pe loc: „Sălile cu jocuri de noroc, nici într-un caz! Acestea sunt un blestem. Au început să fie jocurile de noroc la fel de periculoase sau mai periculoase decât drogurile! Ce îmi aud urechile!”, răspundea, pe atunci, arhiepiscopul Tomisului.