MENIU

Ce a păţit şoferul din Constanţa care a blocat circulaţia în Piaţa Romană din Bucureşti

Şoferul care a blocat marţi seară circulaţia pe o stradă de lângă Ateneul Român, timp de o oră, după ce a parcat neregulamentar, s-a ales cu dosar penal, potrivit informaţiilor furnizate de Poliţia Capitalei la solicitarea HotNews. Pe această stradă circulă linia 300, iar din cauza maşinii lăsate în mijlocul străzii s-a format o coadă de circa zece autobuze şi mai multe maşini mici care aşteptau că autovehiculul să fie mutat.

Poliţiştii nu au putut ridică maşina deoarece legea nu mai permite acest lucru şi s-au dus să-l caute pe proprietar la barurile din zona pentru a putea elibera carosabilul. Acum şoferul indisciplinat riscă amendă penală sau închisoare de la 3 luni la 1 an.

"În data de 19 ianuarie 2016, un bărbat în vârstă de 36 de ani din Constanţa a oprit autoturismul pe stradă Episcopiei, blocând calea de rulare a autobuzelor liniei 300, în intervalul orar 18.40 - 19.40. În cauza s-a întocmit dosar penal, ce a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 (în conformitate cu art. 339 alin. 3 Cod Penal)", se arată în răspunsul Poliţiei Capitalei.

Poliţia Capitalei nu a oferit informaţii referitor la explicaţiile pe care le-a dat şoferul când s-a întors la maşină urmând că procurorii să stabilească ce s-a întâmplat. În zona sunt mai  multe parcări publice cu plata unde se poate parcă civilizat.