MENIU

CCR discută, din nou, candidatura Dianei Șoșoacă! Ședința decisivă a început

Curtea Constituțională a României s-a reunit luni, la ora 16:00, pentru a analiza contestațiile depuse de mai mulți candidați nemulțumiți de deciziile Biroului Electoral Central (BEC) privind respingerea dosarelor de candidatură pentru alegerile prezidențiale. Printre cei care au depus contestații se numără Diana Șoșoacă. Eurodeputata susține că dosarul său a fost complet și că respingerea acestuia reprezintă o încălcare a dreptului său de a candida la funcția de președinte.

La punctul 4 al ordinii de zi a şedinţei  se află ”Contestaţie împotriva neînregistrării candidaturii doamnei Diana IovanoviciŞoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, contestaţie formulată de doamna Iovanovici – Şoşoacă Diana”.

Pe ordinea de zi a Curții Constituționale se află și contestațiile privind candidaturile lui Elena Lasconi și Marcel Ciolacu, ambii confruntându-se cu obiecții similare din partea BEC. De asemenea, alte câteva contestații au fost depuse de candidați care nu au reușit să îndeplinească cerințele legale pentru înscrierea în cursa prezidențială, iar acum speră să obțină o decizie favorabilă din partea Curții.

SURSE: CCR amână motivarea în cazul Șoșoacă! Judecătorul propus de UDMR nu semnează decizia

Mai multe articole despre:
diana sosoaca alegeri prezidentiale candidatura