MENIU

Cazurile Caracal și Onești, cu repetiție: Un copil de un an, UCIS de tatăl său la Alba Iulia, cu polițiștii la ușă - IPJ Alba, declarații năucitoare

Mesaj halucinant al IPJ Alba în tragedia din această dimineață. „Nu am auzit niciun zgomot, era liniște, tatăl era calm”, a declarat în exclusivitate la Realitatea PLUS, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.  Poliția a stat la ușa apartamentului în care un tată și-a ucis copilașul de un an, apoi s-a sinucis. Totul în timp ce pe partea cealaltă a ușii se aflau oamenii legii. Aceștia nu au forțat intrarea pentru că nu aveau acordul proprietarului pentru a intra în casa în care stătea tatăl cu chirie.

Detalii șocante ies la iveală în cazul tragediei din Alba Iulia. Copilul de doar un an a fost omorât de propriul tată în timp ce polițiștii stăteau la ușă. Deși trecuseră ore bune de când mama copilului a sunat la 112, noaptea trecută, pentru că nu mai știe nimic de el, oamenii legii nu au spart ușa apartamentului . Aici, bărbatul de 27 de ani era singur cu copilul. Polițiștii nu aveau acordul proprietarului, care nu voia să-i fie spartă ușa. Oamenii legii l-au așteptat pe acesta, câteva ore în fața locuinței, pentru a ajunge de la Turda la Alba Iulia. Abia după aceea au intervenit. Când au intrat în apartament a fost însă părea târziu. Atât copilul, cât și tatăl au fost găsiți spânzurați. 

Șocant. Un bărbat și fiul său de un an, găsiți spânzurați în propria casă - Scenariul cumplit de la Alba Iulia - Un nou caz Caracal

Intervenția polițiștilor la Alba Iulia pare copiată la indigo cu cea din crimele din Onești și Caracal. Cel mai recent caz e cel din Onești, când , la 1 martie 2021, un bărbat a ucis doi muncitori într-un fost apartament al său, în timp ce polițiștii au negociat cu el și au așteptat până să intervină. La Caracal, după apelul la 112 al Alexandrei Măceșanu, din 25 iulie 2019, polițiștii au așteptat la poarta casei mai multe ore până să intre în curtea și casa autorului crimelor din tragicul caz al dispariției fetei de 16 ani și a Luizei Melencu, de 18 ani.

Cazul înfiorător a avut loc într-un cartier din Alba Iulia, în apartamentul în care bărbatul de 27 de ani stătea cu chirie. Acolo obișnuia să-și petreacă weekend-urile alături de fiul său de un an după despărțirea de mama copilului. Ultima vizită s-a transformat însă într-o tragedie. După un schimb de mesaje cu fosta iubită, bărbatul nu i-a mai dat detalii despre copil. Speriată, femeia a sunat la 112.

ULTIMELE MESAJE TRIMISE DE TATĂL CRIMINAL

”De ce e mai important să fie golanul acela de ... la ziua băiatului meu decât eu ca și tată? Cine e bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu? De ce nu am știut că i-ai dat o nouă figură paternă (...) Încă pot alege.”
sursa: mesajele trimise de bărbat către mama copilului

Halucinant - Detalii de la intervenția polițiștilor. Se repetă cazul Caracal și cel de la Onești?

„Nu s-au conturat elemente din care sa rezulte ca viata cuiva ar fi in pericol, nu s-au auzit zgomote din locuinta”, a declarat detasat la Realitatea PLULS purtatorul de cuvant al IPJ Alba.

Polițiștii ar fi așteptat timp de trei ore în fața apartamentului închiriat, potrivit surselor citate de Realitatea PLUS. Pe de altă parte, IPJ Alba precizează că au fost respectate toate procedurile obligatorii în aceste cazuri.

Oamenii legii susțin că au început imediat verificările. Totuși, modul în care au acționat este halucinant. Aceștia nu au putut sparge ușa apartamentului în care individul era încuiat cu propriul copil pentru că proprietarul nu și-a dat acordul. Mai mult, ar fi stat la ușa locuinței până când proprietarul a ajuns de la Turda la Alba Iulia. Când au intervenit polițiștii, a fost însă prea târziu. Copilul și bărbatul au fost găsiți spânzurați.

„Imediat dupa ce au fost primite sesizarile, au fost demarate activitati de verificare si au vizat atat domiciliul barbatului, cat si apartamentul pe care acesta il inchiriase. A durat, dar au fost respectat toate procedurile legale privind patrunderea in apartament.. S-a luat legătura telefonic cu bărbatul. care nu a tradat o stare de agitație. A refuzat să spună unde se află. Era foarte calm și a dat asigurări că băiatul este bine. Nu se auzeau zgomote, nu se auzea nimic”, a declarat UMINIȚA PRODAN, purtător de cuvânt al IPJ Alba, la Realitatea PLUS.

Expertul criminalist TUDOREL BUTOI a adăugat că „a lăsat o pe femeie in imposibilitatea de a sti despre copil ceva. Discutiile s au purtat intre ei tensionat. El nu a vrut sa-i dea detalii...”.

"Iniţial, bărbatul a răspuns la telefon şi a dat asigurări că fiul său este bine, exprimându-şi disponibilitatea de a demonstra acest lucru, însă a refuzat să comunice unde se află, iar ulterior nu a răspuns la telefon şi nici la uşa apartamentului situat într-un bloc de pe strada Livezii din Alba Iulia, în care locuia cu chirie. Poliţiştii l-au identificat pe proprietarul apartamentului, un bărbat din municipiul Turda, judeţul Cluj, care nu şi-a dat acordul pentru forţarea uşii apartamentului şi s-a deplasat la Alba Iulia pentru a deschide şi a permite accesul poliţiştilor în apartament",  menţionează IPJ ALba

Întrucât uşa de acces era blocată, din interior, s-a pătruns în apartament prin forţarea acesteia. În interiorul apartamentului, cei doi au fost găsiţi decedaţi, spânzuraţi.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă, formată din poliţişti criminalişti şi de investigaţii criminale, care efectuează cercetarea la faţa locului, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment.

Cei care l-au cunoscut pe tatăl criminal spun că acesta era o fire retrasă însă tindea să devină agresiv și se enerva foarte repede. Din acest motiv, bărbatul ar fi schimbat și mai multe locuri de muncă în ultima perioadă.