MENIU

Cazul Şova. Tăriceanu, atac dur la adresa CCR

Cazul Şova. Tăriceanu, atac dur la adresa CCR

Biroul Permanent al Senatului a fost convocat, marti, la ora 14:30, pe ordinea de zi a sedintei aflandu-se gasirea unei solutii privind cererea CCR de a se publica hotararea prin care se atesta rezultatul votului dat cu privire la cererea de incuviintare a arestarii preventive in cazul lui Dan Sova.

Potrivit unor surse parlamentare citate de ziare.com, pe ordinea de zi a sedintei conducerii Senatului se afla scrisoarea Curtii Constitutionale prin care solicita Senatului sa redacteze si sa publice in Monitorul Oficial hotararea prin care se atesta rezultatul votului dat cu privire la cererea de incuviintare a arestarii preventive in cazul lui Dan Sova.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, inainte de a intra la sedinta, ca "este inedit ca CCR sa ia decizii obligatorii pentru Senat" si ca, "de la o vreme, Parlamentul legifereaza cu CCR".

"Cu tot respectul pentru Curtea Constitutionala, insa din onestitate nu pot sa nu fac un comentariu, e o chestiune observata nu doar de mine", a mai spus Tariceanu.