MENIU

Cazul polițistului din Sibiu: Măsurile Poliției Române după ce un om al legii a luat la bătaie un șofer în trafic

Cazul polițistului din Sibiu: Măsurile Poliției Române după ce un om al legii a luat la bătaie un șofer în trafic

În urma incidentului din județul Sibiu, care implică un polițist din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române a emis un comunicat oficial.

Conducerea Poliției Române a ordonat Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu să ia toate măsurile legale necesare pentru gestionarea acestui caz, dar și pentru a preveni apariția altor incidente similare în viitor. În acest sens, Inspectorul General al Poliției Române a cerut ca toate cazurile investigate de această unitate, în special cele care implică angajați ai poliției, să fie comunicate publicului într-un mod transparent și rapid.

Poliția Română subliniază că se distanțează ferm de orice comportament ilegal care aduce prejudicii Statutului polițistului și reiterează că se vor aplica toate măsurile legale indiferent de calitatea persoanei implicate în încălcarea legii.

„Având în vedere cazul înregistrat în județul Sibiu, în care este implicat un polițist din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Judeţean Sibiu, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Poliției Române a dispus conducerii Inspectoratului de Poliție Judeţean Sibiu să ia toate măsurile legale, atât în ceea ce privește cazul menționat, cât și pentru a preveni alte situații similare, pe viitor.

De asemenea, Inspectorul General al Poliției Române a solicitat conducerii Inspectoratului de Poliție Judeţean Sibiu să comunice public, în mod transparent și rapid, toate cazurile gestionate de această unitate de poliție, în special cele în care sunt implicați polițiști, astfel încât opinia publică să fie informată.

Reiterăm faptul că Poliția Română se delimitează ferm de orice comportamente ilegale, care aduc atingere Statutului polițistului.

Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege.

Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști!”, a transmis Poliția.

Scene șocante în trafic: Un polițist a luat la bătaie un șofer cu pumnii și picioarele - VIDEO

Mai multe articole despre:
politist sibiu bataie trafic