MENIU

Cazul morților suspecte de la Pantelimon. O soră disperată cere să i se facă dreptate: Mi-au omorât fratele

Cazul morților suspecte de la Pantelimon. O soră disperată cere să i se facă dreptate: Mi-au omorât fratele

Șirul de acuzații extrem de grave de la Pantelimon nu se mai termină. O soră îndurerată cere cu lacrimi în ochi să i se facă dreptate, după ce în această dimineață a aflat că fratele ei a murit. Asta deși știa că bărbatul se află în stare bună. Omul în vârstă de 48 de ani era internat aici de două săptămâni cu tuberculoză. Femeia îi acuză pe medici că i-au redus în mod intenționat doza de furosemid pentru a-i distruge rinichii. Totodată femeia spune că a fost nevoită să alerge singură pentru a face rost de tratamentul fratelui său și că medicii nu l-au îngrijit corespunzător. 

"Mergea bine, i-a luat seringa aia care il ajuta sa faca pipi ca sa-l omoare.

Nimeni nu-mi zice nimic. De la Morga mi-a zis sa merg sus, la Terapie, de la Terapie mi-au zis ca trebuie sa ma duc jos.

Mi-au zis ca trebuie sa vorbeasca doctora cu mine si atunci mi-am dat seama ca se intampla ceva pentru ca au scos pe cineva afara. Mi s-a strans inima. Am stiut cumva ca e fratele meu. (Era internat la ATI -n.r.) si n-au vrut sa-mi spuna mie de la 8,30 pana la ora asta. Nu se poate. Tuberculoza la intesntine si la plamani.

Sunt altii batrani care nu au sanse, dar fratele meu de ce sa nu? Am luptat pana acuma, doua saptamani la Victor Babes, doua saptamani aici. De doua saptamani, cum sa nu? Normal ca am sperat.

De doua zile am vauzt ca nu ii mai pun o seringa care il ajuta la rinchi si am intrebat: <<Da de ce nu ati lasat acea seringa care il ajuta sa urineze bine?>> Pentru ca asa mergea tot corpul bine inainte. De ce sa nu ii dati o sansa lui? Ca nu ca ii merg rinichii foarte bine si ii dam mai putin. Stiam la ce sa ma uit ca am o verisoara asistenta medicala.

Daca nu ma duceam sa ii iau eu medicatia fratelui meu mi-l omora  mai dinainte. Eu am umbat de numai eu stiu, la dispensarul TBC ca sa ma duc sa iau medicamentele ca nu i-au facut ei singuri. Nu se ingrijesc bine de bolnavi. Eu de cate ori m-am dus acolo l-am gasit cu mainile amandoua in cearceaf, cu mainile foarte umflate, ca se chinuia", a marturisit sora unui pacient care a murit la Spitalul Pantelimon din Capitala.