MENIU

Cazul în care Parlamentul European aplică dublul standard. Discursurile extremiste care nu au fost sancționate

Cazul în care Parlamentul European aplică dublul standard. Discursurile extremiste care nu au fost sancționate

Liderii europeni împart dreptatea în funcție de țara din care provine politicianul care ține discursuri la Bruxelles. Parlamentul European nu a putut să se opună ieșirii Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană. Cel mai mare susținător al Brexit-ului, Nigel Farage, nu a fost sancționat pentru declarațiile sale, chiar dacă a provocat mai multe scandaluri în plen. Cel care a luptat pentru ruperea Londrei de Bruxelles a fost certat și îmbrățișat de Jean-Claude Juncker, șeful Comisiei Europene de la aceea dată. 

Nigel Farage nu a fost interzis la alegeri în Marea Britanie, unde a concurat în 8 rânduri, chiar dacă a promovat în mod constant euroscepticismul. El a fost izolat pentru o perioadă de timp de clasa politică, iar în acest an a fost ales deputat pentru prima dată, după ce partidul său a câștigat patru locuri.

Farage a făcut campanie pentru Brexit în calitate de lider al UKIP, apoi a continuat să conducă Partidul Brexit și, în prezent, Reform UK. De-a lungul carierei sale, a trecut de la politică la colaborări cu mass-media și a sărit de la un partid politic la altul. El a fost atacat de mai multe ori de oamenii nemulțumiți de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Nigel Farage este unul dintre politicienii care au părăsit Partidul Conservator după ce Regatul Unit a semnat Tratatul de la Maastricht în 1992, care prevedea o "uniune tot mai strânsă" între națiunile europene. A fost membru fondator al Partidului Independenței Regatului Unit, pe atunci un mic grup marginal, și a candidat pentru prima dată fără succes pentru Parlament în 1994 la alegerile parțiale din Eastleigh. 

Mai multe articole despre:
parlamentul european