MENIU

Cazul Floyd se repetă? Keenan Anderson, vărul cofondatorului Black Lives Matter, a murit la câteva ore după ce a fost electrocutat și imobilizat de poliția din Los Angeles - VIDEO

Keenan Anderson mobilizat de poliție/ Captură video Twitter

Keenan Anderson, un văr al cofondatorului Black Lives Matter Patrisse Cullors, a murit la câteva ore după ce a fost electrocutat și imobilizat în mod repetat pe stradă de poliția din Los Angeles. Anderson avea 31 de ani și era profesor. Din primele informații, acesta a murit la un spital din Santa Monica, transmite BBC.

Departamentul de poliție din Los Angeles (LAPD) a dat publicității primele imagini filmate de camerele de supraveghere corporală ale îincidentului nefast din 3 ianuarie, care îl arată pe Anderson strigând după ajutor în timp ce ofițerii l-au imobilizat la pământ, relatează G4Media.ro care citează BBC.

„Încearcă să îmi facă ce i-au făcut lui George Floyd!”, a strigat bărbatul, la un moment dat, făcând referire la uciderea în mai 2020 a unui bărbat de culoare din Minneapolis, Minnesota, de către un polițist.

Cauza morții lui Anderson, care locuia în zona Washington DC și se afla în vizită la Los Angeles, nu a fost stabilită oficial.

Imaginile se adaugă la presiunea asupra poliției din Los Angeles, după ce Takar Smith, în vârstă de 45 de ani, și Oscar Sanchez, în vârstă de 35 de ani, au fost împușcați mortal de polițiști la începutul lunii ianuarie.

Primarul orașului Los Angeles Karen Bass a calificat incidentele drept „profund îngrijorătoare”. Departamentul de poliție a declarat că investighează moartea celor trei bărbați.

Filmul evenimentelor care au dus la moartea lui Keenan Anderson

Polițiștii care l-au electrocutat pe Anderson au fost chemați la fața locului în jurul ca răspuns la un accident de circulație raportat.

Șeful poliției Michel Moore a declarat Anderson a încercat să fugă de la locul accidentului, acesta vrând „să intre în mașina altei persoane fără permisiunea acesteia”.

Imaginile îl arată pe Anderson spunându-i primului ofițer, la sosirea acestuia, „cineva încearcă să mă omoare”, deși pe cameră nu apare nicio amenințare vizibilă.

Inițial, Anderson se așează, așa cum i s-a spus, dar, pe măsură ce sosesc mai mulți polițiști, se ridică și fuge în stradă, ignorând cererile de a se opri.

Atunci când poliția ajunge la Anderson și încearcă să-l rețină, acesta este ascultător, apoi sfidător, apoi temător – strigând „vă rog” și „ajutor” și „încearcă să mă ia ca pe George Floyd!”.

 

Pistolul cu electroșocuri a fost folosit inițial asupra lui Anderson timp de aproximativ 30 de secunde, după ce un ofițer l-a avertizat de mai multe ori să „înceteze [de a se opune arestării] sau o să te electrocutez”. Alți ofițeri îl țineau la pământ. El este electrocutat din nou cu electroșocuri timp de aproximativ încă cinci secunde.

Potrivit poliției, ambulanță a sosit la aproximativ cinci minute după ce a fost electrocutat, a declarat poliția, și l-a dus pe Anderson la un spital local. Acesta a murit aproximativ patru ore și jumătate mai târziu, după ce a intrat în stop cardiac.

Un raport toxicologic întocmit de poliția din Los Angeles a arătat că sângele lui Anderson a fost testat pozitiv la canabis și cocaină. Biroul medicului legist din comitatul Los Angeles va efectua un raport separat.