MENIU

Cazul de hărțuire sexuală de la liceul din Piata Neamț ia amploare. Directoarea adjunctă - DEMISĂ, profesorul de matematică - ANCHETAT

Scandalul de la liceul tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț ia amploare! După ce i-a luat apărarea profesorului acuzat de hărțuire sexuală, directoarea adjunctă a fost demisă. Anunțul a fost făcut, marți seară, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a precizat că și cadrul didatic este cercetat disciplinar. 

”La modul general, toleranță zero pentru astfel de comportamente. Din discuția pe care am avut-o în această seară cu inspectorul general, i-a fost cerută demisia doamnei director adjunct care a încercat să-i ia apărarea acestui cadru didactic. Demisia produce efecte încă de astăzi. Doamna director adjunct, Mihaela Satman, care nu a considerat că este o problemă destul de gravă, nu mai este director adjunct. (...) I-a făcut o vină elevei că s-a înscris la clasa de mecanică, este inadmisibil să faci o vină unui elev că s-a înscris la o anumită clasă”, a declarat ministrul, la un post TV. 

Cîmpeanu a precizat că profesorul acuzat de hărțuire sexuală este cercetat disciplinar, perioadă în care ar trebui să fie suspendat de la cursuri. 

Citește și: ”Profesor din Neamț, acuzat de hărțuire sexuală. Poliția a deschis un dosar penal după o conversație apărută în spațiul public

Inspectoratul Şcolar Neamţ a demarat o anchetă

Potrivit unor mesaje apărute în spațiul public, profesorul de matematică îi cerea elevei să îi trimită poze nud. După un timp, fata a solicitat să fie mutată la alt liceu și a reclamat situația la conducerea unității școlare, care a refuzat însă să ia măsuri. Directoarea a considerat că incidentul nu este problema școlii pentru că hărțuirea sexuală nu a avut loc în incinta liceului și, în plus, eleva e majoră. 

Mai mult, după ce a aflat de plângere, bărbatul a jignit-o și a amenințat-o pe tânără, încercând să o intimideze. ”Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiție, frate de polițistă”, i-a scris acesta fetei.

Eleva are 21 de ani și este la seral. A abandonat școala pentru a munci, dar când a intrat în concediul de maternitate, anul trecut, a decis să își continue studiile. Visul ei este să ajungă medic într-o bună zi.