Cazul bebelușilor infestați. DSP Argeș publică rezultatele în cazul apei și laptelui analizate
Mister total în ceea ce priveşte cauza infectării bebeluşilor din judeţul Argeş cu o bacterie periculoasă. Astăzi au venit primele rezultate ale analizelor făcute de Direcţia de Sănătate Publică Argeş, care arată că nici laptele, nici apa nu erau contaminate, potrivit Realitatea TV.
Potrivit unui comunicat al DSP Argeș, au fost recoltate probe de la domiciliile copiilor, de la Spitalul de Pediatrie Pitești, precum și din alimente, din apa din rețeaua publică și din apa îmbuteliată care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii, înainte de apariția simptomatologiei, notează Agerpres.
În urma analizelor a rezultat că apa folosită la blocul alimentar al Spitalului de Pediatrie Pitești, precum și la domiciliile mai multor copii din Pitești, Topoloveni și Ștefănești este potabilă. S-a stabilit, totodată, că și apa minerală necarbogazoasă recoltată din două rețele de hipermarketuri este potabilă.
În schimb, apa din sursă proprie folosită într-o gospodărie din Mărăcineni, care din declarațiile părinților era folosită doar la prepararea supelor, precum și cea de la un izvor public din Ștefănești, despre care tatăl a declarat că nu a fost folosită pentru hrana copilului, a fost găsită ca fiind nepotabilă.
"Probele de lapte praf recoltate din farmacii corespund standardelor în vigoare, iar microaeroflora și suprafețele de la Spitalul de Pediatrie Pitești se încadrează in limite normale", se precizează în comunicat.
Conform aceleiași surse, niciun copil din județul Argeș nu mai a fost transferat în ultimele patru zile la vreo unitate sanitară din București cu boala diareică acută complicată.
"Restul pacienților prezenți la unitățile sanitare din județul Argeș în ultimele 24 de ore se încadrează în media zilnică specifică sezonului, diagnosticele fiind variate, caracteristice vârstei", se mai menționează în comunicatul DSP Argeș.
Încă un bebeluș, infestat cu o bacterie periculoasă, a murit la "Marie Curie". Este al doilea deces
Al doilea deces, într-o săptămână și jumătate, la Spitalul "Marie Curie" din Capitală în cazul bebelușilor infestați cu o bacterie periculoasă. O fetiță cu sindrom hemolitic uremic, în vârstă de un an, a decedat luni, la 03,00. Aceasta se afla internată în secție de Terapie Intensivă, fiind intubată și ventilată mecanic. În total, zece copii se află internați la Spitalul "Marie Curie", patru la Terapie Intensivă în stare gravă, trei dintre aceștia fiind intubați și ventilați mecanic, iar șase se află internați în secția de Nefrologie. Șapte dintre aceștia fac dializă. Copiii au între cinci luni și un an și două luni, potrivit Realitatea TV.