MENIU

Cazinoul din Constanța, în plin proces de restaurare. Investiții de 12 milioane de euro - VIDEO

Lucrări ample de modernizare la Cazinoul din Constanța

Lucrările la Cazinoul din Constanța se desfășoară conform graficului, iar cei mai buni specialiști aplică soluțiile optime ca, odată restaurat, edificiul să fie redat publicului pentru cel puțin încă 100 de ani. Ministrul Dezvoltării a mers să vadă progresele făcute de restauratori, relatează Realitatea Plus. 

Cazinoul din Constanţa este în plin proces de transformare, iar în doar câteva luni o parte a clădirii monument a fost deja renovată. 

”Urmărim să-l repunem în funcțiune, dacă vreți, nu numai în circuitul turistic, pentru că, în mod cert, va fi un punct de atracție al Litorlaului, dar și funcționalitatea acestui Cazino”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, care a mers să verifice lucrările.

Acoperișul și partea centrală a Cazinoului sunt gata, iar noile ornamente montate de constructori pot fi deja admirate.
După restaurare, cazionul va avea o sală multifuncţională cu 200 de locuri şi una de festivităţi pentru 150 de persoane.

Lucrările de renovare a Cazinoului au început în luna aprilie a anului trecut. Dacă totul se desfășoară conform planului, în toamna anului 2022 restaurarea va fi completă. Aproape 12 milioane de euro costă refacerea clădirii emblematice de la malul mării.