MENIU

Cazanciuc: Raportul MCV, cea mai bună evaluare până în prezent

<p>Robert Cazanciuc</p>

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, miercuri, că raportul MCV este "cea mai bună evaluare de până în prezent", superior celui din 2014, fiind remarcate progrese la nivelul sistemului judiciar, demnitarul subliniind însă că România nu trebuie să devină o victimă a propriului succes.

"România are astăzi un raport mai bun decât în 2014, fiind cea mai bună evaluare de până în prezent. Este pentru al doilea an consecutiv în care Comisia Europeană constată progrese importante în numeroase domenii şi menţinera unui trend puternic pozitiv", a spus Cazanciuc, potrivit mediafax.ro.

Ministrul Justiţiei a adăugat că raportul marchează o serie de "progrese incontestabile ", cum ar fi intrarea în vigoare cu succes a codurilor penale, efortul sistemului judiciar care s-a adaptat noilor dispoziţii fără sincope, alocarea de către Guvern a resurselor umane şi financiare necesare pentru implementarea codurilor.

"Este remarcat CSM, care a apărat independenţa sistemului judiciar, prin reacţii la toate atacurile exercitate asupra judecătorilor, procurorilor şi asupra, în general, a instituţiilor. Probabil că cel mai important motiv de satisfacţie este că pentru prima dată raportul vorbeşte despre caracterul sustenabil al sistemului judiciar, marcând continuarea creşterii încrederii cetăţenilor în actul de justiţie", a precizat Cazanciuc.

Mai multe articole despre:
justiţie Raport MCV Robert Cazanciuc