MENIU

Caz INEDIT la Iași: Bebeluș, născut cu COVID-19. Cum explică medicii situația

Bebeluș

Caz inedit la Maternitatea Elena Doamna din Iași, unde un bebeluș s-a născut infectat cu COVID-19. Astfel de cazuri sunt rare, însă medicii spun că până acum nu s-au mai confruntat cu o astfel de situație, relatează Realitatea PLUS. 

Starea copilului evoluează bine. Până acum a făcut un puseu febril, însă în rest copilul este bine, după cum susține șeful secției de Obstretică din cadrul Materinității Elena Doamna din Iași, citat de presa locală. 

Bebelușul a fost depistat pozitiv în urmă cu o săptămână, în momentul în care a fost testat pentru COVID-19 în primele 24 de ore de viață. 

Medicii spun că de mai bine de un an de când maternitatea îngrijește gravide infectate cu COVID-19 nu s-au confruntat însă cu un astfel de caz. De cele mai multe ori, nou-născuții se infectau la câteva zile de la naștere, de la mamă. 

Specialiștii, citați de presa locală, spun că nu știu dacă virusul se poate transmite în ultima parte a sarcinii, prin placentă, însă sunt unele studii care arată că totuși există prea mulți anticorpi la copii ca să fie luat de la mamă.