MENIU

Caz grav de sclavie la ferme din Covasna: Oameni ai străzii, vânduți de taximetriști pentru muncă forțată

Caz grav de sclavie la ferme din Covasna: Oameni ai străzii, vânduți de taximetriști pentru muncă forțată

Un caz șocant de sclavie a ieșit la iveală astăzi, în urma unor percheziții efectuate la ferme din județul Covasna. Procurorii DIICOT au descoperit că mai multe persoane fără adăpost din Brașov și București au fost recrutate și forțate să muncească în condiții inumane, fiind exploatate de proprietarii de ferme locale.

Conform informațiilor furnizate de Gabriela Dinu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, anchetatorii au descoperit că, între 2023 și octombrie 2024, trei persoane cu vârste cuprinse între 23 și 47 de ani au orchestrat această rețea de exploatare. Prin intermediul unor intermediari, aceștia recrutau oameni fără adăpost, majoritatea provenind din zonele gărilor din Brașov și București. Odată ajunși la ferme, acești oameni erau ținuți împotriva voinței lor și obligați să muncească în condiții extrem de dificile, fiind victime ale abuzurilor și ale tratamentului degradant.

Mai multe surse indică faptul că proprietarii de ferme solicitau taximetriștilor să le aducă astfel de persoane vulnerabile, pe care le exploatau ulterior.

În urma acestei operațiuni, a fost deschis un dosar penal pentru trafic de persoane, iar anchetatorii continuă cercetările pentru a stabili amploarea rețelei și pentru a identifica toate victimele. 

Caz sclavie Iași. Cum își alegea primarul victimele pe care să le trimită la muncă forțată. Detalii cutremurătoare

Mai multe articole despre:
caz sclavie covasna