MENIU

Caz cutremurător de sclavie în Satu Mare: Bolnav de epilepsie, bătut cu ciocanul, lanțuri, sechestrat într-un garaj! Agresorul, arestat de DIICOT

Caz de sclavie în Satu Mare: Tânăr bolnav de epilepsie bătut cu ciovanul, lanțuri și sechestrat în garaj. Agresorul, arestat de DIICOT

Un tânăr de 18 ani, bolnav de epilepsie, a fost folosit drept sclav de un bărbat de 39 de ani din Satu Mare, aproape un an de zile. Băiatul a fost lovit cu un ciocan, cu lanțuri sau cabluri electrice și nu era plătit pentru munca sa, fiind ținut într-un garaj din curtea bărbatului care l-a sechestrat, conform DIICOT, informează realitateadesatumare.net.

 

Tânărul de 18 ani bolnav de epilepsie a fost folosit ca sclav timp de un an de zile în Satu Mare. Procurorii DIICOT au obținut doar arestul la domiciliu a agresorului de 39 de ani, pentru trafic de persoane.

Bărbatul de 39 de ani din Satu Mare a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT și ulterior arestat la domiciliu, pentru trafic de persoane.

Timp de un an, bărbatul a tratat ca pe un sclav un tânăr de 18 ani, deși inițial i-a promis o remunerație lunară în valoare de 200 de euro. Anchetatorii au probe care atestă că în vara anului 2019, inculpatul l-a racolat, adăpostit și supus la muncă forțată prin constrângere, agresiuni fizice și psihice pe un tânăr, în vârstă de 18 ani, până în cursul lunii iunie 2020, când victima a reușit să fugă pe timp de noapte din garajul în care era adăpostit și care se afla în curtea imobilului locuit de către inculpat și familia sa, după care a sesizat organele de poliție.

Procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Satu Mare au dispus, marți, 25 august, reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, în vârstă de 39 de ani, pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de persoane.

Potrivit procurorilor DIICOT, în vara anului 2019, inculpatul l-a racolat, adăpostit și supus la muncă forțată prin constrângere, agresiuni fizice și psihice pe un tânăr, în vârstă de 18 ani, până în cursul lunii iunie 2020, când victima a reușit să fugă pe timp de noapte din garajul în care era adăpostit și care se afla în curtea imobilului locuit de către inculpat și familia sa, după care a sesizat organele de poliție.

„Persoana vătămată, pe toată perioada în care a muncit forțat în construcții și supus unor agresiuni fizice și psihice de către inculpat, nu a fost renumerat, deși la momentul racolării i-a fost promisă suma de 200 euro/lună, mâncare și cazare conform înțelegerii verbale dintre cei doi, i-a fost restrânsă libertatea de mișcare prin faptul că era în permanență supravegheat, fiindu-i reținut actul de identitate pe toată perioada.

De asemenea, inculpatul nu i-a permis victimei accesul la asistență medicală necesară deși cunoştea ca aceasta suferă de epilepsie şi mai mult, că avea leziuni suferite în urma loviturilor și maltratărilor l-a care a fost supus de către inculpat, care îl lovea cu diverse obiecte cum ar fi, cabluri electrice, ciocan, lopată, lanțuri etc.”, potrivit DIICOT Satu Mare.

Tânărul de 18 ani nu a fost singura victimă a bărbatului.

Procurorii sătmăreni au mai descoperit că bărbatul de 39 de ani, în cursul anilor 2018-2019, a mai recrutat un tânăr în vârstă de 22 de ani, pe care l-a obligat de asemenea să muncească forțat în folosul său, în domeniul construcțiilor, fiind în permanență supravegheat și agresat fizic, fiindu-i reținute actele de identitate, în toată această perioadă nefiind remunerat pentru muncile prestate. Continuarea pe realitateadesatumare.net.