MENIU

Cauzele mai puțin știute ale îngrășării

<p>Cauzele mai puțin știute ale &icirc;ngrășării</p>

Journal Nature a publicat, recent, un studiu privind cauzele mai puțin știute care duc la îngrășarea populației, într-un ritm îngrijorător.

1. Lipsa de somn

Timpul de somn a scăzut atât în cazul adulților, cât și în cazul copiilor. Acum 80 de ani, un adult sănătos dormea, în medie, 8,77 ore pe noapte. Acum, media este de 6,85 ore. Subiecții umani privați de somn au prezentat un Indice al Masei Corporale mult mai ridicat.

2. Contaminarea chimica

Apa, pământul și mâncarea sunt din ce în ce mai contaminate cu tot felul de chimicale, folosite în ceea ce nu te aștepți: de la ambalajele de plastic, până la substanța de degivrare a avioanelor. Acestea se acumulează în organism și afectează activitatea hormonală a organismului. O parte din aceste substanțe chimice blochează activitatea hormonilor masculini, ceea ce duce la îngrășare.

3. Sistemele de încălzire și de aer condiționat

Viața într-un mediu încălzit sau răcit excesiv determină organismul să acumuleze calorii, pentru a menține o temperatură optimă și aceasta poate conduce la creșteri în greutate. Deci, pornirea aerului condiționat s-ar putea traduce prin creșteri în greutate.

4. Renunțarea la fumat

Potrivit studiului, fumatul suprimă apetitul și, în urma renunțării la acest obicei dăunător, surprinzător, șansele de îngrășare cresc. 

5. Medicamentatia

Sunt foarte multe medicamente care au acest efect, dar și mai multe persoane care iau medicamente, o fac fără să cunoască efectele secundare. Studiul afirmă că: majoritatea anti-depresivelor atrage ca efect secundar creșterea în greutate.

Sursa: BZI.ro.