MENIU

Cauze neobişuite ale îngrăşatului

Cauze neobişuite ale îngrăşatului

Pe langa aportul caloric mai ridicat decat cel consumat/ars zi de zi exista si alte cauze ale ingrasatului carora ar trebui sa le acordam atentie daca tintim dupa o silueta armonioasa, dar si o buna stare de sanatate.

Probleme in cuplu

Un studiu efectuat recent de oamenii de stiinta de la Universitatea din Delaware (SUA) a aratat ca partenerii de cuplu care se cearta in mod frecvent prezinta niveluri mai ridicare de hormoni care predispun la consum excesiv de mancare, inclinand mai des pentru produse alimentare de tip junk-food, nesanatoase, decat partenerii care au relatii de cuplu armonioase. In mare, cuplurile echilibrate relational sunt si mai sanatoase, si mai aratoase decat cele disfunctionale, in care certurile si tensiunile sunt frecvente.

Aport excesiv de fier

Fierul este un nutrient esential pentru buna functionare a organismului, dar in cantitati excesive, mai ales daca-l luam din carne rosie, altereaza secretia de hormoni care regleaza senzatia de foamn, incurandu-ne sa mancam mai mult, si incetineste ritmul metabolic, asadar si arderile calorice.

A da vina pe mostenirea genetica

Poate, intr-o buna zi, oamenii de stiinta vor identifica o gena 100% responsabila pentru ingrasat. Insa, pana atunci, avem parte doar de asocieri vagi. Totusi, asta nu impiedica unele persoane sa dea vina pe mostenirea genetica pentru dimensiunile proprii.

Continuarea pe Lyla.ro