MENIU

Cauze ascunse ale durerilor de spate. Cum poți scăpa de ele

Cauze ascunse ale durerilor de spate. Cum poți scăpa de ele

Află care sunt principalele cauze ascunse ale durerilor de spate și ce poți face ca să le eviți. Este posibil să te confrunți cu o problemă dacă ai dureri de spate în mod normal, dacă nu ai făcut mai mult efort decât de obicei.

Există câteva obiceiuri cotidiene sau afecțiuni comune care ar putea reprezenta factorul declanșator al durerilor. Fie că ai dureri musculare sau osoase, dacă acesta se intensifică la efort sau presiune, pot ascunde anumite afecțiuni. Iată care sunt recomandările specialiștilor pentru a scăpa de ele.

Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi. Cum le poți folosi în mâncare

Cauze ascunse ale durerilor de spate

Este normal să te confrunți cu dureri de spate dacă te-ai întors recent dintr-o drumeție de câțiva km sau ai ridicat greutăți. Dacă durerea de spate este constantă, poate ascunde o afecțiune. Hernia de disc, traumatismele coloanei vertebrale sau mușchii suprasolicitați sunt cauzele comune ale leziunilor lombare.

Cu toate acestea, nu poți face întotdeauna legătura între durere și factorul declanșator al disconfortului constant. Iată care sunt cele mai comune cauze ascunse ale durerilor de spate, despre care experții spun că pot trece neobservate.

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bine

Postura incorectă

Mișcarea mecanică a corpului cuprinde modul în care te întorci, ridici obiecte și îți menții postura în timpul activităților zilnice. Încearcă să îți corectezi postura atunci când stai pe scaunul de la birou sau când te apleci pentru a ridica un obiect.

Chiar și aceste lucruri aparent banale pot cauza dureri de spate în timp, dacă le faci incorect. Evită să pui presiune suplimentară pe zona dureroasă, pentru a nu declanșa durerile cronice.

Din fericire, experții spun că durerea provocată de astfel de activități tinde să treacă rapid odată cu îmbunătățirea posturii deficitare.

Condiții fizice de sănătate subiacente

O tulburare de sănătate subiacentă se poate prezenta având ca simptome durerile de spate.

„Multe dintre organele interne au căi nervoase comune care alimentează și pielea, țesuturile moi și mușchii spatelui. Prin urmare, afecțiunile care afectează aceste organe interne pot provoca dureri de spate.”, a explicat fizioterapeutul Dr. Jay Karri, potrivit HuffPost.

Problemele gastrointestinale, pietrele la rinichi, infecțiile, pancreatita și spondilita anchilozantă sunt tulburări fizice de sănătate care se prezintă frecvent cu dureri de spate ca simptom, a adăugat acesta.

Citește continuarea aici

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparat

Mai multe articole despre:
cauze dureri spate