MENIU

Câțiva credincioși care au participat la pelerinajul de la Sfânta Parascheva au ajuns la UPU confirmați COVID-19

Câțiva credincioși care au participat la pelerinajul de la Sfânta Parascheva au ajuns la UPU confirmați COVID-19

Mai mulți credincioși care au fost la pelerinajul Sfânta Parascheva de la Iași au ajuns la spital confirmați cu COVID-19. În același timp, medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a precizat că nu va fi explozie de cazuri după pelerinaj pentru că regulile au fost foarte bine respectate în zona catedralei de la Iași.

Trei pelerini care au fost la Sfânta Parascheva au ajuns în UPU, diagnosticaţi cu COVID-19

Este vorba de trei pelerini care au venit la Iaşi din Hunedoara, Bucureşti şi Botoşani, special pentru pelerinajul la Sfânta Parascheva, pentru a se închina la moaștele Prea Cuvioasei.

„Pacienţii sunt în UPU şi au ajuns la noi în ultimele trei nopţi. Au fost depistaţi pozitivi", a declarat  medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.  

În ultimele 24 de ore s-a produs o adevărată explozie de cazuri la Iași.  În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un număr record de pacienţi pozitivi la Iaşi - 1.150. 

Medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu a anunțat vineri că nu mai există nici un loc în terapie intensivă în spitalele din Iaşi pentru pacienţii COVID-19.  

În același timp, medicul a precizat că nu crede că va fi o explozie a numărului de cazuri la Iaşi în urma pelerinajului religios, pentru că în zona catedralei au fost respectate regulile sanitare.

Pelerinajul religios s-a încheiat în cursul dimineţii de vineri, 15 octombrie. În cele şapte zile cât a durat evenimentul au trecut pe la racla cu moaştele Sfintei Parascheva peste 85.000 de persoane.

Pelerinajul de la Sfânta Parascheva, la final. Credincioșii s-au bătut pe florile de la baldachin