MENIU

Câți pași trebuie să faci zilnic ca să te menții sănătos. Ce spun specialiștii

Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a te menține în formă și a reduce riscul de deces timpuriu. Nu este vorba nici pe departe despre mitul conform căruia fiecare persoană trebuie să facă minimum 10 mii de pași pe zi pentru a se menține sănătos. Iată concluzia cercetătorilor în urma unui studiu realizat.

Câți pași trebuie să faci zilnic

Oamenii de știință au descoperit că beneficiile mersului pe jos încep, de fapt, mult mai devreme decât spune mitul celor zece mii de pași. Se pare că dacă mergi pe jos zilnic aproximativ patru mii de pași ar putea fi suficient pentru a reduce riscul de deces timpuriu, potrivit unui nou studiu, scrie Mirror.

Fiecare o mie de pași pe care îi faceți suplimentar, reduc riscul de deces timpuriu cu 15%, au descoperit cercetătorii, în cel mai mare studiu de până acum privind numărul de pași necesari pe care trebuie să-i facă o persoană zilnic.

Ce înseamnă dacă ai pielea uscată pe coate. Cu ce deficit de vitamine se confruntă organismul

Echipa de cercetare a ajuns la concluzia că ar fi timpul să se renunțe la teoria celor zece mii de pași, de care majoritatea utilizatorilor de ceasuri inteligente sau de aplicații instalate pe telefon sunt obsedați.

Noul studiu, publicat în "Jurnalul European de Cardiologie Preventivă", a constatat că numărul de pași pe care o persoană trebuie să îi facă în fiecare zi este mult mai mic decât se credea anterior. Ei au descoperit că mersul pe jos a cel puțin 3.967 de pași pe zi poate ajuta la reducerea riscului de moarte timpurie.

Iar 2.337 de pași pe zi pot reduce, de fapt, riscul de deces, în special, din cauza bolilor cardiovasculare. Dar "cu cât mai mulți pași cu atât este mai bine", potrivit studiului.

Dr. Maciej Banach, redactor-șef adjunct al "Societății Europene de Cardiologie", a declarat: "Cu cât mergi mai mulți pași, cu atât efectele asupra sănătății tale sunt mai bune. De asemenea, fiecare creștere cu 500-1.000 de pași pe zi poate fi asociată cu reduceri semnificative ale mortalității.

Ce trebuie să faci când ai bătăi neregulate ale inimii. Sfaturile doctorilor

Ce spun alte studii

Alte studii au descoperit că mersul pe jos timp de doar 30 de minute pe zi vă poate ajuta să pierdeți în greutate.

Citește continuarea aici.