MENIU

Câți elevi și profesori revin VACCINAȚI anti-COVID-19 la școală după primul an de pandemie - Anunțul lui Sorin Cîmpeanu despre fruntașii imunizării

Vaccinarea elevilor împotriva COVID-19 Foto: Facebook

Ministrul Educației a anunțat că România a depășit pragul de 15% de elevi vaccinați, cu trei zile înainte de revenirea, fizic, la școală, din 13 septembrie. Sorin Cîmpeanu a demonstrat, cu cifrele ultimelor raportări, că elevii sunt fruntași la vaccinare, față de profesori, a căror imunizare a stagnat în ultimele luni. Acesta a precizat că 61% dintre profesorii și personalul din învățământ, din România, sunt vaccinați în acest moment, doar cu 1 procent mai mult față de numărul anunțat în luna mai.

„Astăzi, conform ultimele raportări, am depășit pragul de 15% elevi vaccinați. Este vorba de un progres important, de 4.500 de elevi vaccinați în ultimele cinci zile. Sunt mai mult de 2.500 de elevi din categoria 16 - 19 ani și aproape 2.000 de elevi din categoria de vârstă 12 - 15 ani. O concluzie interesantă, extrasă din ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână, este următoarea: una din trei persoane vaccinate la nivel național cu vaccinul Pfizer este elev. Unu din trei - este un semnal important, este un semnal bun care ne dă speranţe că după începerea școlii, o dată cu disponibilitatea CNCAV de organizare a echipelor mobile care să ducă vaccinarea mai aproape de școli, vom înregistra progrese importante din perspectiva vaccinării în rândul elevilor”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, vineri seară, după ședința de guvern.

„Elevii ne dau un exemplu foarte bun. Gândiţi-vă că pe toată perioada de vară am avut peste 8.000 de cadre didactice vaccinate, în toată perioada de vară. În ultimele 10 zile am avut 9.000 de elevi vaccinaţi. Deci mai mulţi elevi s-au vaccinat în ultimele 10 zile decât angajaţi din sistemul de învăţământ pe parcursul lunilor iunie, iulie şi august. Este un semn bun, care ne dă speranţe că vom putea consolida siguranţa sanitară în şcoli”, a mai spus ministrul Educației.

În același timp, Sorin Cîmpenau a recunoscut că rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice și a personalului auxiliar nu s-a modificat față de luna mai.

„Avem peste 193.000 de persoane. Într-adevăr, progresul este destul de mic, pentru că la ultima raportare am avut 185.000 de persoane. Puţin peste 8.000 de persoane, angajaţi în sistemul de învăţământ - vaccinaţi pe perioada de vară. Progresul este foarte mic”, a mai spus Cîmpeanu, care a insistat că „în acelaşi timp însă, 61% înseamnă mai mult decât dublul mediei naţionale şi arată interesul pe care profesorii l-au avut pentru vaccinare”.