Câteva motive pentru care vă îngrășați, deși aveți un stil de viață sănătos
Aveți un stil de viață sănătos, dar sunteți contraziși de cântar? Inseamnă că există câteva motive ascunse pentru care câștigați în greutate.
Pot să fie praparate pe bază de hormoni, sau o lipsă de vitamine. Multe medicamente anti-depresive provoca creșterea în greutate, așa că dacă faceți un astfel de tratament, efectul poate fi o ingrasare intre doua si 7 kilograme in 3 ani.
Un studiu publicat în Jurnalul American de Sănătate Publică arată că persoanele care sunt mai triste, sau au episoade depresive mai accentuate câștigă mai ușor în greutate. Soluția? Convingeți câțiva prieteni să vă însoțească în câteva plimbări, în loc să vorbiți la telefon. Pe urmă, există o listă lungă de medicamente care pot determina cresterea in greutate.
Daca luati anticonceptionale, faceți terapie cu hormoni, steroizi, daca faceti tratament cu beta-blocante pentru boli de inima si hipertensiune arteriala, medicamente anti-convulsive, unele preparate pentru cancer de san, artrita reumatoida, dar chiar unele pentru migrena si arsuri la stomac, este posibil să fi afectat numarul kilogramelor. In aceasta situatie, discutati cu medicul pentru a găsi alte variante de medicamentație.
Anumite probleme digestive, cum ar fi un intestin leneș, pot fi, de asemenea, de vină pentru kilogramele în exces. Dacă singurul simptom este o constipație, folosiți probioticele, ca să ajutați munca tractului digestiv. Altă cauză a îngrășarii poate fi un deficit de magneziu, fier sau vitamina D, ale căror niveluri scăzute pot compromite sistemul imunitar, seca energia sau modifica metabolismul.
Puteți compensa cu cofeina, dulciuri sanatoase si carbohidrati simpli, care va pot da energie pentru un pic de mișcare in aer liber. Pentru a stimula nivelul de fier consumați spanac, iar magneziul il puteți lua din nuci sau migdale. Ca sa aveti suficienta vitamina D in organism intrebati însă un medic, deoarece autoadministrarea de suplimente în doză mare poate favoriza pietrele la rinichi.
Vârsta, de asemenea, poate avea legatura cu greutatea. Metabolismul încetineste, altfel ard caloriile la 20 de ani! In acest caz, exercitiile fizice sunt remediul! Dar și constientizarea faptului că organismul arde mai lent carbohdrații.
Fasciita plantara, dar, de asemenea, osteoartrita si durerile de șold poate duce la creșterea în greutate, deoarece vă limitează posibilitatea exercitiilor fizice. Aici vă poate ajuta un specialist, care va adapta sportul la limitele organismului.