MENIU

Câte persoane au fost vaccinate în doar două zile la centrul „drive thru” din Deva

În Deva a fost deschis primul centru de vaccinare drive thru din România. Captură video

Campania clasică de vaccinare s-a împotmolit, așa că autoritățile aleg noi modalități prin care să îi atragă pe români să se imunizeze. După maratonul vaccinărilor, oficialii din sănătate au deschis centre „drive-thru”, unde te duci să te vaccinezi cu mașina, fără programare și fără să cobori de la volan.

Un număr de 1.241 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 la Deva, în primele două zile de funcţionare ale centrului "drive-thru"- direct din maşină, care a fost deschis sâmbătă în parcarea celui mare complex comercial din oraş, a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

„Aşteptările organizatorilor primului drive-thru din România au fost întrecute în primele două zile: 581 de persoane vaccinate sâmbătă şi 660 de persoane vaccinate duminică. Dacă vrei, se poate! (...) Împreună putem să învingem pandemia şi să revenim la normalitate!”, au scris, luni, reprezentanţii DSP Hunedoara, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Potrivit acestora, între autovehiculele cu care oamenii au venit să se vaccineze la centrul „drive-thru” s-au numărat un camion de 3,5 tone şi o dubă.

Centrul de vaccinare direct în maşină funcţionează în parcarea Complexului Comercial „Shopping City Deva” zilnic, între orele 10,00 şi 19,00, fiind organizat pe patru fluxuri. Aici sunt aşteptaţi să se imunizeze toţi cei care doresc şi sosesc cu autoturismul, indiferent de localitatea de domiciliu şi fără să fie nevoie de programare pe platforma naţională.

În cadrul centrului de vaccinare va fi administrat serul produs de compania Pfizer BioNTech.

Persoanele care se prezintă la vaccinare vor avea nevoie de actul de identitate. Chestionarul de triaj medical şi formularul de consimţământ pot fi descărcate şi completate de pe site-ul DSP Hunedoara, www.asphd.ro, sau pot fi obţinute de la organizatori.