MENIU

CATASTROFĂ în Turcia: Seismele au avut până acum 130 de REPLICI - Mii de clădiri s-au prăbușit: căutări disperate sub dărâmături

Seismele au avut până acum 130 de replici

O adevărată catastrofă a lovit sudul Turciei, luni, în urma a două cutremure puternice, de 7,7 şi 7,6 grade, care au zguduit sudul ţării în decurs de câteva ore. Yunus Sezer Sezer, şeful agenţiei pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă din Turcia (AFAD), a declarat că seismele au avut în total 130 de replici şi că 2.834 de clădiri s-au prăbuşit.

Catastrofa din Turcia și Siria înregistrează sute de noi pierderi de vieți omenești de la o oră la alta. Potrivit celui mai recent bilant, cutremurul devastator de 7,8 pe Richter a ucis peste 2.300 de persoane din ambele țări, iar alte câteva mii sunt rănite. După seismul care a fost resimțit în 9 țări au avut loc peste 200 de replici puternice, iar la mai bine de 12 ore de la primul cutremur, clădirile continuă să se prăbușească peste salvatorii care acționează în zonă. Este alertă națională în Turcia, iar președintele Erdogan a mobilizat toate forțele de ordine pentru a sări în ajutorul sinistraților.

Valul de cutremure fără precedent i-a făcut pe mii de oameni să creadă că a venit apocalipsa.  

Mii de clădiri s-au năruit la picioarele oamenilor care săreau în ajutorul miilor de răniți prinși sub dărâmături. 

Pagubele sunt fără precedent. Localități întregi au rămas fără apă, curent electric, iar craterele uriașe au distrus infrastructura. 

Orașe întregi din sudul Turciei arată ca după război. Mii de oameni au fost treziți din somn și au fugit disperați din case. Pentru unii, însă, a fost mult prea târziu. 

Este unul dintre cele mai mari cutremure înregistrate în ultimii 100 de ani în Turcia. Autoritățile sunt în alertă maximă. Președintele Tayyip Erdogan a cerut forțelor de ordine să intervină cât mai repede. Și în Siria, bilanțul este devastator, iar oficialii cer ajutorul Crucii Roșii. 

Un nou cutremur violent, cu magnitudinea 7,5, a lovit Turcia și Siria. Numărul MORȚILOR a depășit 2.300 - LIVE TEXT

Mai multe articole despre:
turcia cutremure seisme replici