MENIU

Proiect de modificare a Legilor Justiției, lansat în dezbatere publică. Anunțul lui Cătălin Predoiu

Cătălin Predoiu

Ministerul Justiției va lansa în dezbatere publică mai multe proiecte de legi și politici publice, în etape, de săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut vineri de ministrul Cătălin Predoiu, care a menționat că unul dintre acestea vizează modificarea legilor Justiției.  

”Începând de săptămâna următoare, ministerul va lansa în dezbatere publică, în etape, mai multe proiecte de lege și politici publice. (...) În linii mari, e vorba de proiecte care vizează reguli speciale privind actul de justiție în condițiile speciale generate de pandemie, precum și un proiect privind ceea ce numim în limbajul comun Legile Justiției, dar și de alte instrumente legislative și politici publice adresate Justiției, care vor fi prezentate și lansate în dezbatere publică etapizat, pe masura finalizării, pe parcursul lunilor septembrie și octombrie.

Ministrul Justiției a precizat că instituția pe care o conduce lucrează la proiectele respective de mai multe luni. ”Aceasta este adevărata agendă a ministerului, nu cea care uneori ne este atribuită”, a subliniat Predoiu, intr-un discurs susținut la Consiliului Național al Uniunii Barourilor din România.

Despre proiectul care vizează regulile referitoare la actul de justiție în pandemie, ministrul a precizat că, în esență, se referă la utilizarea tehnologiei de comunicare la distanță.

”Spuneam că unul dintre proiecte vizează reguli aplicabile actului de justiție în condițiile speciale generate de pandemie, condiții care impun precauții și măsuri de protecție sanitară, de protecție a drepturilor fundamentale la viață și sănătate. În același timp, sunt reguli care sunt menite să salvgardeze drepturile și garanțiile procesuale ce caracterizează actul de justiție modern. (...) Acest proiect vizează utilizarea tehnologiei de comunicare la distanță, inclusiv audio-video, pentru citare, comunicare, audiere, depunere de documente, transmitere de documente și dosare aflate pe rolul instanțelor”, a explicat Predoiu, citat de ziare.com

 

Mai multe articole despre:
catalin predoiu modificarea legilor justitiei