MENIU

Cătălin Drulă, contrazis de navigatori. Ar fi desființat Agenţia de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare în baza unor informații false

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor

Sindicatul marinarilor susține că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, ar fi fost greșit informat când a decis desfiinţarea Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM). Mai exact, sindicaliștii susțin că nava despre care Drulă a afirmat că n-ar fi plecat la o intervenție de salvare chiar a participat la misiunea respectivă. 

"Motivul principal care stă la baza deciziei de desfiinţare şi care a fost invocat de domnul ministru Cătălin Drulă, că acea "barcă" nu a putut să iasă din port pentru intervenţia şi salvarea vieţii omeneşti pe mare în speţa incidentului in care a fost supusă nava ucraineană, considerăm că domnul ministru a fost greşit informat şi putem dovedi în acest sens cu documente justificative. Nava a primit semnalul de alertare, a ieşit din port până la distanţa de 40 de mile marine după care aceasta a fost intoarsă din drum de către Centrul de coordonare al Autorităţii Navale Române", a transmis sindicatul navigatorilor din ARSVOM, printr-un comunicat.

Organizaţia mai arată că viteza cu care a fost luată decizia desfiinţării ARSVOM ridică mari semne de întrebare în rândul angajaţilor, în contextul în care singura informaţie venită de la ministerul de resort este că atribuţiile ARSVOM vor fi preluate de IGSU.

"Decizia luată la nivelul ministerului considerăm că a fost o eroare, fără a avea la bază o analiză temeinică, iar consecinţele în timp s-ar putea dovedi catastrofale", se menţionează în comunicatul sindicatului din Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

În acest context, Sindicatul Liber al Marinarilor din ARSVOM îi solicită ministrului Transporturilor o întrevedere, pentru clarificarea situaţiei.

Cătălin Drulă desființează Agenția pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare, după scandalul interceptărilor DNA