MENIU

Câtă sare se pune, de fapt, în murături. Greșeala pe care o fac multe gospodine compromite total rețeta

Câtă sare se pune, de fapt, în murături. Greșeala pe care o fac multe gospodine compromite total rețeta

Poate părea destul de simplu, însă este un detaliu la care foarte mulți români greșesc! În ciuda faptului că murăturile sunt atât de comune în țara noastră, multe gospodine folosesc o cantitate greșită de sare, iar din acest motiv saramura va deveni tulbure, iar murăturile se vor înmuia!

La prima vedere, cantitatea de sare folosită pentru murături poate părea un detaliu destul de minor. Poate că mulți dintre noi nici măcar nu folosim o cantitate anume, ci doar astimăm din privire cam cât credem că ar fi nevoie. Cu toate acestea, facem o greșeală enormă, dacă nu avem grijă la câtă sare folosim!

Chiar și tipul de sare folosit poate avea un efect negativ asupra murăturilor! Astfel, este important să știm că cel mai bine ar fi să adăugăm cam o lingură de sare grunjoasă neiodată la fiecare litru de apă folosit. 

Aceste ingrediente fac murăturile crocante - Ce pun gospodinele istețe în borcan pentru o textură desăvârșită

În funcție de legumele folosite pentru murături, cât și de mărimea acestora, poate fi nevoie să mai adăugăm o lingură, maxim două, de sare.

Dacă ne dorim să facem murături în saramură care să și aibă un gust delicios, tot ce trebuie să avem la îndemână este un kilogram de morcovi, de castraveți, de conopidă, de gogonele, cât și un pepene mic.

Alături de acestea vom mai folosi și trei legături de mărar, o țelină, o căpățână de usturoi, sare neiodată, cât și, evident, apă.