MENIU

Câtă cafea e bine să bem pe zi?

<p>10 motive &icirc;n plus să bei cafea zilnic</p>

Ce-i mult strică, spune o vorbă în popor. Iar îndemnul este valabil şi în cazul consumului de cafea. Băută în cantităţi mari, aceasta devine nocivă pentru sănătate.

Aşa că Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară a recomandat statelor să-şi fixeze dozele zilnice maximale în privinţa consumului de cafea.

Potrivit Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară, nu trebuie să consumăm mai mult de 400 de mililitri de cafea pe zi. Ca să vă faceţi o idee mai clară, asta înseamnă că nu trebuie să bem, de exemplu, mai mult de patru espresso într-o zi. Iar cantitatea se reduce atunci când consumăm, în paralel, şi băuturi carbogazoase sau energizante, pentru că şi acestea conţin cafeină. Dacă depăşim cantitatea recomandată, experţii spun că riscăm să declanşăm diverse maladii, cum ar fi cele cardiovasculare. 

De asemenea, femeile însărcinate nu trebuie să bea zilnic mai mult de 200 de mililitri de cafea. În cazul copiilor şi adolescenţilor, cantitatea recomandată este de trei mililitri pe kilogramul din greutatea corporală. De altfel, ei sunt oricum expuşi la riscul cardiovascular din cauza băuturilor energizante şi carbogazoase pe care le consumă. 

Sunt însă ţări europene unde populaţia adultă consumă mai mult de 400 de mililitri de cafea pe zi. Printre acestea se numără Germania, Belgia, Suedia şi Franţa.

Mai multe articole despre:
sănătate cafea