MENIU

Cât te costă să închiriezi un șezlong pe litoralul românesc anul acesta. Surprize și la prețurile la bere

Cât te costă să închiriezi un șezlong pe litoralul românesc anul acesta

Odată cu venirea sezonului estival, mulți români se pregătesc de vacanța la malul mării. În timp ce unii preferă să ia calea străinătății, cei care au rămas loiali litoralului românesc își fac bugetarea necesară unui sejur.

Ofertele litoralului românesc sunt variate, însă prețurile au crescut comparabil cu anul trecut, avertizează specialiștii în turism.

Potrivit Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), prețurile au înregistrat o creștere cuprinsă între 10% și 15% față de anul anterior. Astfel, costul mediu pentru un sejur pe litoralul românesc în 2024 este de aproximativ 2.250 de lei, o creștere de aproximativ 500 de lei față de anul trecut.

Micile cheltuieli din timpul sejurului, care se dovedesc a fi, de fapt, mari

Pe lângă costul unui sejur, turiștii trebuie să fie pregătiți și pentru prețurile mai mari ale altor servicii, cum ar fi berea. Un pahar de bere la draft poate costa acum între 11 lei și 16 lei, adăugând astfel la cheltuielile totale pentru vacanță.

Pentru turiștii care doresc să se relaxeze pe plajă, costul închirierii unui șezlong poate fi un factor important de luat în considerare. În prezent, în stațiunea Mamaia, un șezlong poate fi închiriat pentru aproximativ 25 de lei pe zi întreagă. Cu toate acestea, este posibil ca aceste tarife să crească pe măsură ce sezonul estival avansează și să depășeacă suma de 60 de lei.

Cât mai costă un sejur la vecinii din sud

Și pe litoralul bugăresc costurile pentru un sejur sunt șiîn creștere în 2024, cu o creștere cuprinsă între 3% și 15% față de anul anterior. Aceste creșteri sunt atribuite în principal costurilor operaționale mai ridicate pentru hotelieri și resorturi. De exemplu, pentru o familie alcătuită din trei membri, va trebui să scoateți din buzunar între 1.023 de euro și 3.580 de euro.

Trucurile grădinarilor pentru a face orhideea să înflorească de 3 ori pe an