MENIU

Cât te costă să închiriezi o locuinţă în marile oraşe

Cu un tarif de aproximativ 200 de euro pe lună, cei aflați în căutarea unei locuințe cu chirie pot alege între o garsonieră sau chiar un apartament cu două camere, situate în centrul marilor orașe.

Și asta spre deosebire de anii de boom, când cu 200 de euro nu se putea închiria decât o garsonieră într-un cartier mărginaș, potrivit Yahoo News.

Astfel, dacă cu 200 de euro, în 2008, se putea închiria, de exemplu, doar o garsonieră într-un cartier nu foarte bine cotat al Capitalei, precum Rahova, acum, cu același buget poate fi închiriată o cameră în zona Universității, reiese dintr-o analiză realizată de Imobiliare.ro.

În zona centrală a Bucureștiului, chiriile cerute de proprietarii de garsoniere pornesc de la 190-200 de euro pe lună. Atât costă, spre exemplu, o astfel de locuință, de 22 de metri pătrați, situată într-un bloc din 1940 de pe Bulevardul Magheru, lângă Hotel Lido.

Pentru apartamentele cu două camere, prețurile pornesc de la un nivel minim de 200 de euro pe lună. Acesta este prețul cerut pentru un apartament de 70 de metri pătrați, situat la primul etaj al unui bloc vechi din zona Universitate.

În centrul Timișoarei, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 160 de euro pe lună. Atât costă, de exemplu, o locuință mobilată, cu o suprafață de 35 de metri pătrați, situată în apropiere de Parcul Rozelor.

La două camere, prețurile încep de la 200 de euro pe lună. Cu această sumă poate fi închiriat un apartament tip duplex, finalizat în anul 2007, cu o suprafață de 55 de metri pătrați.

Tot în centrul Timișoarei, un apartament cu trei camere, cu o suprafață utilă de 75 de metri pătrați are un preț cerut de 400 de euro pe lună. Locuința este situată într-un bloc ridicat în 1995 și este complet mobilată și utilată.

În centrul Brașovului, tariful de închiriere al unei garsoniere pleacă de la cel puțin 180 de euro pe lună. Pentru o garsonieră din Centrul Civic, amplasată în bloc vechi și cu o suprafață de 35 de metri pătrați, proprietarul solicită o sumă de 190 de euro pe lună.Un preț chiar mai mic, de 150 de euro pe lună, este cerut pentru un apartament cu două camere de 58 de metri pătrați, dar care se închiriază nemobilat.

Pe de altă parte, tot în Centrul Civic, un apartament cu trei camere, cu o suprafață utilă de 70 de metri pătrați, are un preț cerut de 250 de euro pe lună.

Închirierea unei garsoniere în zona centrală pleacă tot 200 de euro și la Cluj-Napoca. Cu această sumă poate fi închiriată o locuință în bloc vechi de 28 de metri pătrați utili, complet mobilată și utilată.

Ceva mai mici sunt tarifele chiriilor la Constanța, unde chiria unei garsoniere pleacă de la 180 de euro pe lună, cât costă de exemplu, una într-un bloc nou, mobilată și utilată și cu o suprafață de 30 de metri pătrați utili. Mai multe aici.

Mai multe articole despre:
null