MENIU

Cât de sănătoşi sunt, de fapt, ficăţeii de pui. Acum că ştii, mai mănânci?

Cât de sănătoşi sunt, de fapt, ficăţeii de pui. Acum că ştii, mai mănânci?

Ficatul de pasăre este considerat un aliment bogat în nutrienţi şi mulţi părinţi îl includ în alimentaţia copiilor. Specialiştii atenţionează că proprietăţile benefice ale ficatului sunt valabile doar în cazul animalelor crescute în condiţii bio.

Ficatul este inclus în topul preferinţelor culinare din întreaga lume. Se ştie despre el că are numeroase proprietăţi şi de aceea mulţi părinţi le dau şi celor mici să consume ficat preparat. Este foarte important, însă, ca acesta să provină de la animalele crescute bio. În caz contrar, ficatul este organul la nivelul căruia sunt metabolizate toate toxinele, medicamentele, aditivii sau pesticidele din hrană, scrie adevarul.ro.

"În cazul animalelor crescute în condiţii improprii, mai multe studii au evidenţiat acumularea unor metale grele în organele acestora, în special în ficat. Au fost descoperite elemente precum arsenicul, cadmiul sau plumbul, în doze care pot ameninţa sănătatea umană. Aşadar, dacă nu cunoaşteţi proveninenţa alimentelor pe care le cumpăraţi, ar fi mai bine dacă aţi evita consumarea acestui organ", spune nutriţionistul Adina Rusu.

Atenţie, deci, animalele care au trecut prin terapii medicamentoase nu trebuie sacrificate mai devreme de două săptămâni de la ultimul tratament.