MENIU

Cât de repede se face RECALCULAREA pensiilor și ce condiții trebuie îndeplinite în 2022 - Anunțul ministrului Marius Budăi

Cât de repede se face RECALCULAREA pensiilor și ce condiții trebuie îndeplinite - Anunțul ministrului Marius Budăi

Marius Budăi a anunțat miercuri cât mai au de așteptat pensionarii până la recalcularea pensiilor. Ministrul Muncii a făcut anunțul după ședința de Guvern.

Întrebat de ce nu s-a început încă demararea reclaculării pensiilor, ministru lMarius Budăi a spus că „prima grijă a fost ca persoanele vulnerabile să fie protejate. Ce va fi după 31 martie vom vedea. (...) Pachetul social inseamnă pentru PSD o linie roșie, sub care nu trecem. Și am justificat să se impună pe repede înainte cu evoluția prețurilor. Să creeze un scut pentru cei mai vulnerabili din România în fața acestui val puternic de  scumpiri. Este un pachet de apărare a puterii de cumpărare, nicidecum a majorării puterii de cumpărare. Avem acest pachet social pentru perioada rece”, a declarat Marius Budăi miercuri după ședința de Guvern.

Despre când se va începe recalcularea pensiilor, Marius Budăi a precizat spus „a fost asumat în PNRR. Sunt două licitatii in desfășurare, una pe lege pensii si una pe legea salarizării unitare. Să așteptăm procedurile. Si ,din cauza acestui fapt sau datorită acestui fapt, in programul de guvernare ne-am luat un interval de 120 de zile pentru a prezenta un calendar de implementare a celor două legi. În funcție de ce se intampla cu procedurile asumate în PNRR”.