MENIU

Cât de periculoase sunt smartphone-urile pentru VIAŢA SEXUALĂ!

Telefoanele mobile afectează viaţa sexuală a cuplurilor! Cel puţin asta spune un reputat cercetător britanic care a efectuat un studiu pe această temă. Potrivit acestuia, cu cât oamenii recurg mai mult la tehnologie pentru a fi aproape de ceilalţi, cu atât se reduce nivelul de apropiere în viaţa reală.

Potrivit lui Paul Levy, internetul şi dispozitivele digitale mobile îi fac pe oameni să uite ce înseamă dragostea în lumea reală. Chiar şi copiii îşi ignoră bunicii, fiind mai pasionaţi de telefoanele lor decât să poarte o conversaţie cu aceştia. Pe măsură ce legăturile directe, fizice, nemijlocite dintre oameni devin tot mai rare, mai diluate, oamenii se adaptează, având aşteptări tot mai mici de la ceilalţi la nivel de interacţiune directă.

Oamenii uită cum este dragostea adevărată, uită că trimiterea de sărutări prin e-mail sau sms nu înlocuieşte apropierea intimă reală, spune acesta.


De altfel, un studiu efectuat de Universitatea Oxford asupra a 24.000 de cupluri europene căsătorite a descoperit că satisfacţia maritală este invers proporţională cu nivelul de utilizare a site-urilor de socializare.

Cu cât cuplurile citeau mai mult despre vieţile interesante ale altora, cu atât erau mai predispuse la a-şi vedea propria relaţie şi viaţă ca dezamăgitoare. Un alt studiu, realizat în Statele Unite, arată că folosirea în exces a Facebook-ului creşte sentimentul de gelozie, ducând în cele din urmă la despărţire.


Detalii dar şi alte ştiri de ultimă oră din actualitatea IT&C aflaţi din emisiunea Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzată astăzi la Realitatea TV. Înregistrarea video o vedeţi AICI.