MENIU

Cât de inteligent ești, în funcție de marca mașinii pe care o conduci. O marcă foarte populară în România, preferată de șoferii cu IQ mai scăzut

Foto ilustrativ (Profimedia)

Un sondaj online, interpretat de specialiști, ar oferi legătura între inteligența șoferului și marca de autoturism pe care îl conduce. Este vorba de aceeași echipă care a analizat și cât de "psihopați" sunt conducătorii auto, în funcție de mașina pe care o dețin. 

Un studiu comandat de portalul ScrapCarComparison.co.uk, a invitat 2.000 de persoane să răspundă la o serie de întrebări pentru a realiza o legătură între coeficientul de inteligență și mașina condusă zilnic. Cei intervievați au avut de răspuns la un chestionar cu 20 de întrebări menit să determine coeficientul de inteligență.

„Am cerut unui număr de peste 2.000 de șoferi să susțină un test de IQ – ale cărui scoruri indică cât de inteligenți sunt participanții. Un IQ (coeficient de inteligență) este un scor bazat pe performanța participanților la un set de teste standardizate concepute pentru a evalua inteligența. Potrivit studiilor, aproximativ două treimi din populația generală are un scor IQ între 85 și 115, în timp ce doar 2,5% au un scor sub 70 sau peste 130. Pentru cei care au un scor mai mare de 130, un scor de peste 144 înseamnă că ești " foarte talentat” sau „foarte avansat” – în esență, un geniu – conform Scalei de Inteligență Stanford-Binet.

Viktor Orban se opune mandatului de arestare împotriva lui Netanyahu: „Propunerea este absurdă şi ruşinoasă”

Din rezultatele studiului nostru, am calculat scorurile medii IQ pentru diferite grupuri de șoferi, clasificate în funcție de marcă, culoare și personalizare a mașinii pe care o conduc” au explicat cercetătorii.

„Cercetările noastre au arătat că șoferii Skoda erau cei mai inteligenți dintre cele 22 de mărci de mașini incluse în studiu, cu un scor mediu IQ de 99. Interesant, cercetările noastre anterioare au constatat că șoferii Skoda erau și șoferii cu cele mai puține tendințe psihopate, demonstrând probabil că Șoferii Skoda pot fi mai calmi pe drumuri.

Șoferii Suzuki (98,09), Peugeot (98,09), Mini (97,79) și Mazda (95,91) au urmat în topul primilor cinci cei mai inteligenți șoferi atunci când sunt împărțiți în funcție de marca de mașină condusă, toți cu scoruri medii de IQ de peste 95.

La celălalt capăt al scalei, studiul nostru a constatat că șoferii BMW au avut în general un IQ mai scăzut, cu un scor de 91,68, alături de șoferii Fiat (90,14) și Land Rover (88,58). Cu toate acestea, merită să ne amintim că IQ-ul mediu la nivel mondial se află între scoruri de 85 și 115, așa că toți cei chestionați s-au situat în această scală.”

Bătaie în Parlament. Sancţiune maximă pentru Dan Vîlceanu, după ce l-a bătut pe Florin Roman: 50% din salariu