MENIU

Cât de des trebuie să te speli pe față și cum o faci corect - Trucuri pe care nu le știai

Cât de des trebuie să te speli pe față și cum o faci corect - Trucul pe care nu-l știai

Cel mai bun truc pentru spălatul pe față a fost dezvăluit de dermatologi. Specialiștii spun că rutina zilnică trebuie respectată cu sfințenie.

Numărul magic este 2 când vine vorba de igiena feței. Așa că cel mai bine este să te speli pe față dimineața și seara. Pentru a scăpa de impuritățile de peste zi de pe bărbie, obraji și bărbie, soluția nu este să speli cu apă în exces aceste zone. Pentru că pielea se usucă și apar și iritații. Dermatologii spun că ideal este ca igiena feței să se facă de două ori pe zi.

Rutina spălatului zilnic pe față și numărul magic 2

Este esențială rutina de dimineață, pentu că pregătește tenul pentru următoarele etape de îngrijire. Și nu e valabil doar pentru femei, ci și pentru bărbați.  

Și seara este foarte important să îți cureți tenul. Sunt îndepărtate machiajul, murdăria, grăsimea acumulată, ce au ajuns pe pielea ta de-a lungul zilei și încarcă porii.

Regula de aur este să nu renunți niciodată la rutina de seară. În afară de rolul de curățare al pielii, spălarea feței înainte de culcare te poate ajuta să adormi mai repede.

Ce este regula de 20 de secunde

Regula de 20 de secunde se folosește și când te speli pe față, nu numai la spălatul pe mâini. 

Când trebuie să te speli de trei ori pe zi

Dacă lucrezi în aer liber, iar fața ta este acoperită în majoritatea timpul de transpirație, atunci e necesar să te speli de trei ori pe zi. 

Când trebuie să te speli o singură dată pe față, pe zi

Dacă tenul are tendința de a se usca excesiv, dermatologii recomandă  să te speli pe față doar seara. Iar dimineață să îți stropești tenul cu puțină apă călduță.

Trucurile pentru a te spăla corect pe față

Alege temperatura potrivita. Nu te spala cu apa fierbinte. Nu folosi sapun solid. Alege unul special pentru fata. Nu exagera cu exfolierea. Nu iti chinui prea tare tenul cu scrub-ul. Ai putea sa-l iriti.

Cum eviți iritarea tenului

Dacă dorești să îți cureți fața de două ori pe zi, asigură-te că folosești produse blânde cu tenul tău. Crema demachiantă, gelul și apa micelară sunt foarte bune pentru curățarea tenului. Nu folosi materiale dure atunci când își cureți tenul. Mai întâi se aplică un gel de curățare, se îndepărtează cu un prosop prin tapetare, fără a freca sau a apăsa, apoi se aplică apa micelară sau crema demachiantă. În final se aplică o cremă hidratantă sau nutritivă, în funcție de tipul tenului. 

Ce rol are folosirea apei micelare

Dermatologii spun că atunci când se folosește apa micelară după spălatul pe față se vor observa  urme fine de machiaj pe discheta demachiantă.

De ce nu sunt recomandate șervețelele demachiante în locul spălatului pe față

Dacă folosești șervețele demachiante pentru a îndepărta impuritățile, este indicat să te speli pe față apoi. Așa elimini substanța impregnată în șervețele și nu te vei irita pe față.