MENIU

Cât de des trebuie să schimbăm cearșafurile și de ce. Sfaturile specialiștilor

Cât de des trebuie să schimbăm cearșafurile și de ce. Unii ar putea crede că este un subiect care nu trebuie discutat public, dar este unul care ne afectează pe fiecare dintre noi. Ce spun specialiștii.

Un studiu realizat a arătat că aproape jumătate dintre bărbații singuri au spus că nu-și spală cearșafurile timp de până la patru luni, iar 12% au recunoscut că le spală atunci când își amintesc - ceea ce ar putea reprezenta un timp chiar mai lung.

Femeile singure le schimba mai des, 62% curățându-și lenjeria de pat la fiecare două săptămâni, iar cuplurile implicate ăn studiu au susținut că le schimba la fiecare trei săptămâni.

De ce trebuie să ne schimbăm cearșafurile?

Dr. Browning, realizatorul studiului spune că ar trebui să ne schimbăm cearșafurile o dată pe săptămână sau cel mult o dată la două săptămâni.

Igiena este un factor important, iar unul dintre motive este transpirația. Dacă ați încercat vreodată să dormiți într-un val de căldură, veți ști cât de dificil poate fi.

"Transpirația intră în cearșafuri, făcându-le nu numai să miroasă dezgustător, ci și să se îmbâcsească destul de mult", potrivit Dr. Browning.

Cercetătoarea spune că trebuie să avem un flux de aer pentru a ne simți răcoare atunci când dormim - deoarece atunci avem cel mai bun somn.

Dar nu trebuie să ne gândim doar la transpirație, propriile noastre celule moarte ale pielii de care scăpăm în timpul somnului sunt, de asemenea, o îngrijorare.

"Dacă nu vă spălați suficient cearșafurile, celulele moarte ale pielii se vor acumula în aceste cearșafuri."

Această acumulare înseamnă că creaturile mici cunoscute sub numele de acarieni se pot hrăni cu acele celule, provocând disconfort și erupții cutanate.

"Nu vei dormi doar în sudoarea și celulele moarte ale pielii, ci și printre acarieni."

Ce trebuie să facă neapărat o femeie în relația cu partenerul, pentru a nu-l pierde. Sfaturile psihologului

 

Sursa: BBC.com