MENIU

Cât de des durerea de cap indică o tumoare? În aceste cazuri trebuie să mergeţi la doctor

<p>C&acirc;t de des durerea de cap indică o tumoare? &Icirc;n aceste cazuri trebuie să mergeţi la doctor</p>

Cât de des durerea de cap indică o tumoare? Unu din doi bolnavi diagnosticaţi cu tumori la creier au acuzat dureri de cap. Nu trebuie uitat însă, că durerile de cap sunt des întâlnite, însă cazurile de cancer la creier, nu. Pentru cei mai mulţi dintre noi, durerea de cap nu indică un caz de cancer. În cazul cancerului, durerea de cap este atât de intensă, încât te trezeşti noaptea; este asociată cu atacuri, cu pierderea vederii, iar dacă aveţi astfel de simptome trebuie să mergeţi imediat la medic.

Iată şi explicaţia pentru care durerea de cap apare mai ales noaptea: dacă se dezvoltă o tumoare malignă, apare şi dioxidul de carbon. Noaptea, respirăm într-un ritm diferit. Dioxidul de carbon duce la umflarea vaselor de sânge. În mod normal, craniul apasă şi apar dureri cumplite, pe măsură ce tumoarea şi vasele de sânge se măresc.

În funcţie de localizarea tumorii, pot apărea schimbări în organism: schimbări de limbaj, auz şi văz; tulburări de echilibru şi de mers; amorţeli şi furnicături în braţe şi picioare; tulburări de memorie; schimbări de personalitate; imposibilitatea de concentrare; slăbiciune într-o parte a corpului.

Factori de risc în cancerul cerebral

1. Dacă ai peste 50 de ani. Acest tip de cancer se face mai ales între 55-65 de ani.
2. Trei sau mai multe tomografii în zona capului şi a gâtului.
3. Folosirea în exces a telefoanelor mobile. Majoritatea studiilor nu au putut să indice o legătură directă, deşi există câteva studii care demonstrează că folosirea intensivă a mobilului e asociată cancerului la creier. De aceea, trebuie să limitaţi durata covorbirilor.

Sursa: bzi.ro

Mai multe articole despre:
tumoare creier durere de cap cancer cerebral