MENIU

Cât de dăunătoare este shaorma? Un medic spune adevărul

Romanii stau foarte prost la capitolul alimentatie sanatoasa, marturie fiind statisticile care arata ca jumatate din populatia tarii sufera de un grad de obezitate.

“Din experienta si din statistici, romanii nu au avut parte de o educatie corespunzatoare in acest sens. Nu mancam sanatos ca si populatie luata per ansamblu, insa am observat ca tot mai multi incearca sa remedieze acest aspect”, a mai spus consultantul in nutritie Bogdan Guinea.

La intrebarea daca shaorma este intr-adevar daunatoare sau doar cartofii prajiti, medicul a tinut sa avertizeze ca saorma si cartofii prajiti “sunt reteta ideala pentru a ajunge in cele din urma pe mainile cardiologului, cel putin”.

Medicul a explicat in detaliu cum ne distrug sanatatea astfel de alimente.

“Combinatia de alimente din saorma este daunatoare deoarece creste evident si repede valoarea colesterolului rau in organism, la fel si cartofii prajiti care, pe langa alimentul in sine, sunt ca un burete pentru ulei. Toate acestea nu numai ca ne ingrasa, insa, ne depun aceeasi grasime si la nivelul arterelor, de fapt aici este pericolul. La un moment dat, o bucata din acea grasime de pe artere se poate desprinde si poate ajunge in inima unde provoaca infarct (posibil letal) si in creier, unde provoaca accident vascular-cerebral (paralizie)”.

Mai multe articole despre:
mărturie medic shaorma