MENIU

Cât de bună este cafeaua pentru sănătatea ta? Cercetătorii au făcut noi descoperiri

<p>C&acirc;t de bună este cafea pentru sănătatea ta? Cercetătorii au făcut noi descoperiri</p>

Dacă eşti de părere că, pentru sănătatea ta, cafeaua este bună, ai dreptate. Noi studii arată că beneficiile pe care le are cafeaua asupra noastră au fost oarecum subestimate.

Astfel, cercetătorii arată că băuturile preparare din cafea, dacă nu sunt consumate în excess, te pot proteja de anumite boli, printre care se numără diabetul zaharat de tip 2, Parkinson, boli ale ficatului, cancer la prostată, Alzheimer sau dureri de spate, potrivit CNN.

Însă, şi dacă esti de părere că nu este bună pentru sănătatea ta, s-ar putea să nu te înşeli. Există numite momente când cafeaua nu mai aduce beneficii: depinde de vârsta ta şi chiar de modul în care este preparată cafeaua.

Un studiu care a cuprins peste 25.000 de persoane din Coreea de Sud, băutori de cafea, arată că atunci când este consumată moderat, în fiecare zi, cafeaua reduce riscul depunerilor de calciu pe artere.

De asemenea, cafeaua poate scădera riscul de apariţie al cancerului de piele, în timp ce studiul arată că produsele fără cofeină nu oferă o astfel de protecţie.

Un alt studiu face legătura între sceroza multiplă şi consumul de cafea. Conform oamenilor de ştiinţă, cafeaua mai concentrată poate reduce riscul acestei boli.

De asemenea, lista bolilor care pot fi prevenite bând cafea continuă: Parkinson şi Alzheimer, cancerul şi altele.

Aşadar, beneficiile cafelei au fost studiate extrem de mult, însă povestea completă nu este aşa roz. În unele studii, consumul unei cantităţi mari de cafea anula orice beneficiu, iar altele arată că cei care au diabet sau probleme cu somnul pot fi afectaţi grav dacă beau o cafea.

În plus, fiecare persoană metabolizează diferit cofeina, aşadar cafeaua poate aduce o presiune sangvină mare.

Şi femeile trebuie să fie atente: un studiu arată că această băutură face ca menopauză să fie mai dificilă, iar în timpul sarcinii, consumul exagerat de cafea poate declanşa un avort (doctorii recomandă o singură cană de cafea în timpul sarcinii).

Prin urmare, cafeaua este bună, dar uneori ar fi bine să o evităm.

Mai multe articole despre:
sănătate cafea