MENIU

Cât de bună este berea pe timp de vară. Explicaţia specialiştilor

<p>Tranzacție uriașă</p>

Contrar anumitor zvonuri, berea se numără printre băuturile care sunt cele mai recomandate a fi consumate pe timpul verii. Acest lucru nu se datorează atât gustului său specific cât, mai ales, faptului că ea conţine un aport important de vitamine, în principal B-uri. În plus, având un conţinut redus de alcool, berea contribuie la o mai bună hidratare a organismului în completarea consumului de apă.

Berea este recomandată pentru vară chiar de către specialişti pentru multiplele sale efecte benefice asupra organismului. Felicia Rusu, medic de familie în Slatina, afirmă că berea este indicată a fi consumată vara în cantităţi mici pentru a aduce cu sine beneficiile dorite în corpul uman, mai ales că are un conţinut redus de alcool.

”Berea contribuie la o excelentă hidratare a organismului ca şi completare a consumului de apă, dar aduce cu sine şi o serie de vitamine necesare menţinerii acestuia în formă optimă, în special vitamine ce aparţin complexului B - B3, B2, B6, B9, B12. Acest lucru se datorează faptului că berea este fabricată doar din ingrediente naturale – cereale, hamei, drojdie de bere şi apă, astfel că păstrează o bună parte din proprietăţile acestora, inclusiv fibrele provenite din cereale şi antioxidanţii cedaţi de hamei”, explică dr. Felicia Rusu, pentru adevarul.ro.