MENIU

Câștigător Eurovision 2018. Surpriză: unde merge competiția în 2019

<p>Castigator Eurovision 2018</p>
<p>Castigator Eurovision 2018</p>
Castigator Eurovision 2018

Castigator Eurovision 2018. Netta, cântăreața din Israel, duce Eurovisionul 2019 la Ierusalim, după ce a câștigat finala de anul acesta.

Câștigător Eurovision 2018. Ierusalimul se află din nou în centrul atenției, după ce câștigătoarea Eurovision 2018, cântăreața NEtta, din ISrael, a sugerat că anul viitor, competiția va avea loc în Orașul Sfânt.

”Vă mulțumesc că ați sărbătorit diversitatea. Vă iubesc! Îmi iubesc țara! Ne vedem în Ierusalim”, a spus Netta în discursul de final.

În calitatea ei de câștigător Eurovision 2018, Netta nu a făcut decât să anunțe o decizie deja luată, probabil, de oficialii israelieni. Competiția ar fi putut fi organizată la Tel Aviv, dar Ierusalimul era clar, cel mai bun candidat.

Orașul Sfânt a găzduit deja zilele trecute debutul Turului Italiei, una dintre cele mai mari competiții cicliste ale lumii, eveniment care a făcut parte dintr-o ofensivă de imagine a autorităților israeliene.

În curând, la Ierusalim va avea loc și cel mai important eveniment - inaugurarea viitoarei ambasade a SUA, atât de contestată de palestinieni, de statele arabe și de o mare parte a comunității internaționale. 

Eurovision 2018 - clasament final. Top 13 cele mai bune și 13 cele mai slabe țări din finală 

Câștigător Eurovision 2018: Cum a triumfat Netta

Era favorită și a confirmat acest statut, chiar dacă cu ceva emoții. Netta, din Israel, a avut nevoie de votul publicului pentru a câștiga competiția. După votul juriului, Austria cu 271 de puncte și Suedia cu 253 de puncte se aflau înaintea reprezentantei Israelului, care adunase doar 212 puncte.

Și apoi a venit publicul care a avut în minte un alt câștigător Eurovision 2018. Și a decis în consecință.

În cele din urmă, Israel a adunat 529 de puncte, iar pe locul al doilea şi al treilea au venit Cipru, cu 436 de puncte, și Austria, cu 342 de puncte.

Câștigător Eurovision 2018 - Cine este Netta?

Netta Barzilai, pe numele ei întreg, s-a născut în Israel, dar a trăit patru ani în Nigeria, unde tatăl său a avut un job.

Mai târziu, când Netta a devenit artistă, a fost nevoită să își găsească alte surse de venit, deoarece din muzică nu câștiga așa de bine.

Prin urmare, înainte de a deveni câștigător Eurovision 2018, Netta a fost educatoare de grădiniță și babysitter.

Netta era deja un mic fenomen înainte de a câștiga Marea Finală Eurovision.

Apoi, după ce a câștigat selecția națională, a devenit și mai faimoasă. Cântecul ei, Toy, era piesa cu cele mai multe vizualizări din toate piesele prezențe în competiția Eurovision 2018.

Cântectul ei de câștigător Eurovision 2018 este unul adresat în primul rând femeilor.

”Piesa are un mesaj important - este despre trezirea forței feminine și despre justiție socială, toate îmbrăcate într-o haină veselă, colorată”, a explicat Netta.

Câștigător Eurovision 2018 - Felicitări de la nivel înalt

Primul oficial israelian care a felicitat-o pe Netta în calitate de câștigător Eurovision 2018 a fost ministrul culturii Miri Regev.

A urmat chiar premierul Benjamin Netanyahu, care a postat mai apoi un mesaj pe rețelele sociale și a felcitat-o pe Netta personal, numind-o ”fermecătoare și minunată” și catalogând-o drept ”cel mai bun ambasador al Israelului”.