MENIU

Casa Albă a făcut ANUNȚUL: Când se REDESCHID granițele SUA și în ce CONDIȚII

Aeroport - imagine de arhivă

Statele Unite vor ridica, începând din data de 8 noiembrie, pentru persoanele vaccinate cu scehemă completă, restricțiile impuse în martie 2020 privind călătoriile internaționale. Anunțul a fost făcut de Casa Albă, într-un comunicat de presă.

Ridicarea restricțiilor fusese anunțată deja încă de luna trecută, elementul de noutate fiind dat de stabilirea datei la care se vor ridica restricțiile, relatează HotNews.ro.

Călătorii care provin din străinătate vor trebui să se testeze înainte de a călători în SUA şi să poarte măşti, urmând să fie pus în practică un sistem de monitorizare a contactelor, declara, în septembrie, coordonatorul luptei împotriva pandemiei de la Casa Albă, Jeff Zients.

Un oficial al Casei Albe punea, încă din luna august, că SUA doreşte să redeschidă călătoriile, ceea ce ar stimula afacerile pentru industria aeriană şi turistică, dar nu este pregătită să ridice imediat restricţiile din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19 şi a prevalenţei variantei Delta, care este extrem de transmisibilă.

Restricţiile extraordinare de călătorie din SUA au fost impuse pentru prima dată Chinei, în ianuarie 2020, pentru a preveni răspândirea Covid-19. Pe listă au fost adăugate ulterior numeroase alte ţări, cel mai recent India, în luna mai, mai arată sursa citată.