Cărţile pentru copii, INTERZISE. Alice în Ţara Minunilor ar încuraja consumul de droguri
Poate părea greu de crezut că autorităţile găsesc motive pentru a interzice o carte pentru copii.
Iată o scurtă listă a cărţilor pentru copii interzise la un moment dat, prezentată de site-ul listeverse.com.
Winnie ursuleţul de plus (Winnie the Pooh)
Cu siguranţă va întrebaţi ce motive ar exista pentru interzicerea acestei cărţi pentru copii în Rusia, China, Turcia, Anglia şi câteva state din SUA? În Rusia, cartea a fost interzisă întrucât a fost găsită în posesia unui extremist care desenaşe simboluri naziste pe carte şi astfel Winnie a fost asociat cu nazismul. Orice obiect deţinut de un extremist este considerat de către guvernul rus o ameninţare din cauza faptului că pot conţine simboluri şi coduri de comunicare între rebeli. În ţările musulmane, Winnie a fost interzis din cauza faptului că unul dintre personajele cărţii este porc, animal considerat impur.
Vrăjitorul din Oz
În 1957, o biblioteca din Detroit a interzis cartea Vrăjitorul din Oz pe motiv că promovează laşitatea. Un alt aspect "nedorit" ţine de religie. Copiilor le erau prezentate într-o lumina favorabilă magia şi vrăjitoria.
Alice în Ţara Minunilor
Chiar şi dacă n-ai citit cartea, tot ai auzit de ea sau măcar să fii văzut una din ecranizări. Cartea a fost interzisă pentru că s-a considerat că încurajează abuzul asupra copiilor şi consumul de droguri.
Sursa