MENIU

Cartelul care jefuiește pensionarii înainte de recalculare. Cum au ajuns seniorii României să plătească SUME URIAȘE pentru o pensie mai mare

Cartelul care jefuiește pensionarii înainte de recalculare/Arhivă foto

Consiliul Concurenței a declanșat o anchetă de proporții, iar vizate sunt companiile care eliberează pensionarilor documentele necesare pentru recalcularea pensiilor. Inspectorii verifică acum o înțelegere de tip cartel prin care companiile ar fi crescut prețurile. 

Vorbim despe o anchetă declanșată de Consiliul Concurenței. Practic, inspectorii verifică în aceste momente mai multe firme care eliberează documente necesare pentru recalcularea dosarelor de pensii. Știm că pensionarii au nevoie de acele documente privind vechimea în muncă, privind sporurile de care au beneficiat pe parcursul activității, dar și alte adeverințe extrem de importante pentru a avea o pensie mai mare în septembrie, după ce va fi făcută această recalculare. 

Cum arată deciziile de recalculare a pensiilor și când vor ajunge ele la români: noi date exclusive

Inspectorii de la Consiliul Concurenței au acum mai multe indicii care le arată faptul că cel puțin 9 firme care eliberează astfel de documente s-ar fi înțeles să crească prețurile. Pensionarii au atras atenția în repetate rânduri că au ajuns să plătească sume extrem de mari pe câteva adeverințe. Oamenii plăteau chiar și 1.500-2000 de lei pe astfel de documente.

Peste 3 milioane de români vor primi PENSII MAJORATE, de la 1 septembrie. Se prefigurează o creștere medie de 40%

Din informațiile Realitatea PLUS, ancheta a fost decanșată după ce și Ministerul Muncii  a făcut o sesizare în acest sens. Astfel, au fost efectuate inspecții inopinante la sediile acestor firme. 

În cazul în care, în urma controalelor, inspectorii vor dovedi că lucrurile se adeveresc, firmele respective riscă o amendă de până la 10% din cifra de afaceri. 

Cine sunt cei peste un milion de români ale căror pensii NU vor crește în septembrie

Mai multe articole despre:
pensionari recalculare reclaculare pensie pensie