MENIU

Cărtărescu, atac devastator la adresa şefilor Jandarmeriei: sunt precum legionarii!

Renumitul scriitor Mircea Cărtărescu, poate cel mai cunoscut autor român al momentului, îi desfiinţează pe şefii Jandarmeriei pentru felul în care au reacţionat după intervenţia violentă din 10 august. Justifiici toate astea cu un perete de icoane în spate? "Nu aşa făceau şi legionarii?" se întreabă Cărtărescu, într-un mesaj pe reţelele de socilializare.   

"Atitudinea șefilor jandarmeriei e absolut revoltătoare. Justifici bătăile și gazările, violența față de propriii compatrioți prin dragostea de neam și țară? Îți arăți trufia, servilismul și lipsa totală de remușcări pe un perete de icoane? Nu așa făceau și legionarii? Cum e posibil ca o instituție a democrației ca jandarmeria să fi fost atât de pervertită? Cum a devenit ea un organ de represiune în mâinile unui grup de interese? Cum se numește boala în care anticorpii își atacă propriul organism?" a scris Mircea Cărtărescu.

Renumitul scriitor este cunoscut drept un critic al actualilor lideri politici. în special al lui Liviu DRagnea, pe care l-a descris ca fiind primul dictator de după Ceauşescu. 

"Spre deosebire de Iliescu, Năstase, Geoană și Ponta, Liviu Dragnea nu e un lider PSD, ci un stăpân al PSD. E primul cu stofă de dictator de tip latino-american, brutal și lipsit de scrupule. Cei care-l sprijină din PSD vor regreta, pentru că un astfel de dictator nu are șanse în Uniunea Europeană, și când va cădea, îi va târî pe toți după el," a scris Cărtărescu, la sfârşitul anului trecut.

Mai multe articole despre:
jandarmerie